10 mielenkiintoista tapaa ohittaa talvi Andalusiassa

Andalusia on parhaiten tunnettu Rannoistaan ja loputtomasta kesästä. Silti vaikka rannikko onkin parhaita talven viettopaikkoja jo pelkästään ilmaston kannalta on talvi parasta aikaa harrastuksille joita on mahdotonta harrastaa kuumimpaan kesä aikana. Alueella on myös niin paljon muuta tarjottavaa auringonoton lisäksi. Seuraavassa muutamia vaihtoehtoja.

1. Maailman perintökohteiden kierros

Espanjassa on enemmän perintökohteita kuin muissa kahdessa Euroopan maassa yhteensä. Ja 7 niistä löytyy Andalusian alueelta. Kuuluisin näistä Alhambran palatsi, Granadassa ja Mezcuita moskeija-katedraali Cordobassa. 10 000 Vuotta vanhoja seinämaalauksia voi nähdä Almerian, Cranadan ja Jaenin provinssissa. Ubeda ja Baezan museoissa voi ihailla renessanssin ajan arkkitehtuuria ja kulttuuria. Talvella säästyt suurilta turisti massoista ja kulkeminen on helpompaa.

2. Opi Flamencoa tanssin ja musiikin kautta

Andalusia on paras paikka kokea se. Ei vain pelkästään Sevilla flamenco tyyliä vaan ympäri Andaluciaa on flamenco taiteilijoita ja muusikoita jotka myös antavat yksityisiä tunteja oppiakseni flamencoa pariin ja saamaan siitä enemmän irti.

3. Vaella Grand Senda de Malaga

Tätä et halua edes harkita kesä aikaan koska alue ja vuoristo on aivan liian tukala paikka siihen. Se on 600 km pitkä reitistö joka kulkee Malagan provinssin läpi vuoriston ja laaksojen aina jyrkänteiltä läpi vaarallisen Camino del Rayn osuuden.

4. Laskettele Sierra Nevadassa

Vuoristo sijaitsee Välimeren ja Granadan välissä. Sen korkein huippu on 3300 km korkeudessa. Rannikolta ajat vain 30 minuuttia ja unohdat olevasi Espanjassa. Hiihtosesonki on yllättävän pitkä. Mielenkiintoista on se että voit lasketella aamulla ja olla iltapäivällä jo ottamassa aurinkoa rannalla.

5. Kokkauskursseja ja kulinaarikierroksia

Andalusia ja Malagan alue on noussut suosituksi opiskella paikallisia tapas ja paella kulttuureita sekä tutustua henkilökohtaisesti oliiviöljyn ja orgaanisen kaviaarin saloihin. Parhaita asiantuntijoita on mm. Palada ry Tomar (paladarytomar.com)

6. Viini ja Sherry kierrokse

Andalucian alue jakautuu Jerez. Sanlucar de Barramedan ja El Puerto de Santa Marian Sherry kolmioon jossa on täydellinen ilmasto sherry valmistukseen. Alue on toiminut Sherry tuottajana Ranskalle, Saksalle ja Isolle Britannialle vuosituhansien ajan.

7. Museo kierrokset

Malagasta löydät 30 erilaista museota tutkittavaksi. Jo pelkästään kaksi Pablo Picasso aiheista museota sekä Madam Carmen Dyssee ja Pompidoukeskus. Unohtamatta viini ja oliiviöljy museoita.

8. Surfing, kitesurfing ja windsurfing

Surffausta voi harrastaa ympärivuoden alueella vallitsevien tuulien ansiosta.  Surffaajien taivas löytyy Tarifasta jonne kokoontuu kaikki parhaat surffaajat ympäri maailmaa. Siellä myös järjestetään mestaruuskilpailuja ja tunnelma on rento sekä kansainvälinen. Atlantin ja Välimeren kohdatessa tuulet ovat voimakkaita. Alueella on myös useita surffaus kouluja ja siellä on helppo aloittaa uusi harrastus.

9.  Veneilyä ja valaiden katselemista

Aurinkorannikko pitää sisällään satoja kilometrejä aina Almeriassa Portugalin rannikolle asti. Välimerellä voit harrastaa urheilukalastusta ohjatusti tai lähteä valokuvaamaan valaita oppaan kanssa.

10. Opiskella Espanjaa

Andalusiassa on useita espankursseja tarjoavia kouluja ja yksityisiä opettajia. Lisäksi kieltä oppii paikallisten kanssa puhumalla ja espanjankielisiä TV ohjelmia seuraamalla.