8.5.2013

Olut Espanjassa


Espanjan juoda paljon olutta. Useimmat olut vahvuudet Espanjassa ovat 4% ja 5,5% välillä. Harvat ovat vahvempia, mutta useampi on kevyempää. 


Mitä odottaa espanjalaiselta baarilta?

 Useimmat baarit Espanjassa omaavat vain yhden hana oluen. Oluen koko jota myydään on hyvin pieni lasillinen Espanjassa. Mutta se ei ole kaikki totuus oluesta - Espanjassa oluet myydään hyvin kylmänä, ja tarjoillaan lasissa, joka on pidetty pakastimessa!

Espanjalainen oluella on huono maine - maine, joka on vain osittain perusteltua. Espanjassa on kaksi erittäin huonoa olut merkkiä. Valitettavasti noin 90% baareista Espanjassa näyttävät myyvän näitä oluita. Seuraavassa on tietoja siitä, mitkä oluet ovat hyviä ja mitä välttää.

 
Top 5 oluet Espanjassa1. Mahou Clásica
Standardi 5%:tin olut Espanjassa, saatavilla lähinnä Madridissa ja paikoin Pohjois-lännessä. Monet pitävät Mahoutista, se on alkuperäinen klassikko - se tulee aina isossa litran pullossa!

2. Alhambra Reserva
Vahva (6,4%) lager, saatavilla lähinnä Granadan seudulla. Alhambra tekee myös standardia suurempia versioita ja premium-olutta, Alhambra Especial. Kaikki ovat hyviä oluita.


3. Estrella Galicia
Standardi 5% olut, lähinnä käytettävissä Galician ja Pohjois-lännen seudulla.


4. Damm
Kataloniassa mutta laajalti saatavilla supermarketeissa koko maassa. Heidän Voll Damm brändi on kaksinkertainen mallas ja Estrella Damm on vakio (mutta melko hyvä) lager.


5. San Miguel Nostrum
San Miguelin lager, 6,4% on hieman vahvempi (ja paljon mukavampi) kuin standardit oluet. Eikä ole useinkaan saatavilla hanasta.


 Tumma olut Espanjassa

Yhä useammat tummat oluet ovat suosittuja Espanjassa, varsinkin pohjoisessa. Jos et ole kiinnostunut vaaleasta lagerista, ja juot mieluummin tummempia oluita, kokeile Amstel Oro, Mahou Negra, Alhambra Negra, Bock Damm ja edellä mainittuja Voll Damm ja San Miguel Nostrum oluita.Kaksi olut merkkiä joita Espanjassa on hyvä välttääNämä ovat syyllisiä Espanjan kauhean olut maineen takana:

    
Standard San Miguel (ei Nostrum versio yllä) on suulas ja epämiellyttävä - sitä markkinoidaan ympäri maailmaa premium lagerina, mutta se on yksinkertaisesti huonoa olutta.

    
Cruzcampo on yhtä epämiellyttävä kuin San Miguel. Huono olut on melko hyvä merkki myös huonosta ravintolasta!

 
Ulkomaiset Oluet Espanjassa

 Paras paikka saada ulkomaista olutta Espanjassa on irlantilainen pubi, joka myy aina Guinnessia ja useita muita oluita. Belgialaiset oluet ovat suosittuja joissakin Irlantilais pubeissa, sekä muutamissa kansainvälisissä baareissa. Löydät Heinekenin helposti kaikkialta, kun taas Carlsberg ja Kronenberg ovat varsin yleisiä Baskimaassa.

Oluen tilaaminen Espanjassa


Caña on poikkeuksetta pienin olut jota baarissa myydään tavallisesti. Voi olla viinilasi, voi olla jotain, joka muistuttaa brandy lasia, voisi olla pieni astia, hieman pienempi kuin puolet tuopista.

Tubo on pitkä ohut lasi.


Botella de cerveza on pullo olutta.

Jarra tai Tanque on yleensä suurin lasi jota heillä on tarjolla. Hämmentävää,  sillä "jarra" saattaa merkitä kannua joka tarjoillaan jaettuna laseihin. Näitä ei ole saatavilla kuitenkaan kaikissa baareissa.