14.6.2017

12 asiaa jotka tuntuvat espanjalaisista oudoilta

Espanjalaiset ovat yleensä lämpimiä ja ystävällisiä, mutta vierailijoilla on joitain asioita, jotka aiheuttavat kohonneet kulmakarvat, olkapäissä vapinaa ja joskus hämmentävät heit', ellei suorastaan ​​tunnu poistyöntäviltä.Kättely

 
Espanjalaiset suhtautuvat toisiinsa lämpimästi. Se on aina kaksi poskisuudelmaa, ja se tapahtuu, kun esittäydyt jollekin ensimmäistä kertaa. Jos tervehdys on kahden miehen välillä, se on selkänoja tai käden aaltoliike. Jos annat vain yhden suukon jätät espanjalaiset suutelemaan keskelle ilmaa ja jos yrität kätellä, älä odota sen onnistuvan.


Käytät vääriä vaatteita ulkona 

 
On tiukkoja kirjoittamattomia sääntöjä siitä, miten pukeutua Espanjassa. Talvella vaatekaappi ei ole täynnä, kunnes kellot menevät takaisin maaliskuun loppuun. Lyhyitä housuja pidetään harvoin tarkoituksenmukaisina, ehkä kesällä tai rannalla. Ja tietyn ikäisen naisen kohdalla voi havaita turkis takin Keski- ja Pohjois-Espanjassa ainakin pääsiäisenä.Kävely paljain jaloin

 
Et koskaan näe espanjalaista, joka kävelee paljain jaloin. Ei rannalla, ei puistossa olevalla ruoholla, ei edes omissa kodeissaan. Lapset, jopa jo pienet vauvat, käyttävät aina kenkiä. Flip-flopit otetaan käyttöön rannalla.  Paljasjalkaisuus Espanjassa on riski terveydelle ja turvallisuudelle.

 
Espanjalaiset antavat tippiä, mutta eivät aina eikä koskaan kovinkaan paljon. Se voi olla vakio englanninkielisissä maissa lisäämällä kymmenen prosenttia laskuun, kun tarjoillaan pöytään, mutta espanjalaiset kokonaisuudessaan antavat tippiä vain erinomaisesta palvelusta.


Juo liikaa

 
Vaikka Espanja on täynnä baareja ja alkoholin juominen on osa jokapäiväistä kulttuuria, Pohjois-Euroopan maissa, kuten Isossa-Britanniassa, ei ole samaa juomakulttuuria. 

 
Olet liian kohtelias


Ajoittainen "por favor" annetaan anteeksi, mutta espanjalaiset eivät aivan tiedä, miten reagoida niihin kävijöihin, jotka vaativat anteeksipyyntöä kaikesta vahingosta.
Olla ajoissa


 

Eräissä maissa saattaa olla epäkohteliasta antaa jonkun odottaa, mutta espanjalaiset tulevat täysin hämmentyneiksi, jos pyydät anteeksi mitään alle 20 minuutin viivästystä kokoukseen. Ja he eivät varmasti ymmärrä, miksi olet ärsyttyt, kun he rennosti kävelee 20 minuuttia myöhässä.


Maksat kaikkien juomat syntymäpäivänäsi

 
Tämä voi olla todella hankalaa. Muista, että Espanjassa syntymäpäiväpoika (tai tyttö) kutsuu kaikki muut juomat. Jos unohdat noutaa laskun juhlan lopussa he ajattelevat, että he ovat loukanneet sinua.


Kysymya: "Etkö ole liian vanha elämään äitisi ja isäsi kanssa?"


Voi olla yllätys, kun joku 30-vuotias (tai jopa 40-vuotias) kertoo, että he elävät edelleen äitinsä kanssa, on erittäin varma tapa luoda hankala tilanne. Läheiset perhesiteet, äidin ruoanlaitto ja perinne paikallisyliopistoon siirtymisen sijasta merkitsevät sitä, että monet espanjalaiset pysyvät "pesässä" paljon kauemmin kuin muualla olevat kollegat. Lisää niihin vuosina taloustaantuma ja EU: n toiseksi korkein työttömyysaste, joka on jättänyt sukupolvet kamppailemaan  asuntolainojen maksujen kanssa.