11.6.2017

10 asiaa joita ei tehdä EspanjassaEspanjalaiset ovat melko suvaitsevaisia ja huoletonta joukkoa suurimman osan ajasta. Mutta kun on kyse ruokapöydästä, on olemassa muutamia tabuja. Tässä muutama asia, joita ei tehdä, kun syödään Espanjassa.

Älä koskaan kommentoi kuinka inhottavalta ruoka näyttää, kuinka vastenmielisenä näet sen. Todennäköisesti ruokalaji, jota sinulle tarjotaan, on alueellinen ylpeyden lähde. Joten jos et todellakaan voi hillitä itseäsi älä kokeile Callos a la Madrileñaa (Madridin erikoisuus sianlihasta ja vatsan vuorauksesta), kerro heille, että olet jo syönyt.

Älä pyydä voita. Heillä ei ole mahdollisesti sitä, ja parhaimmillaan sinulle annetaan margariinia. Sen sijaan, jos todella haluat kosteutta leipääsi, valitse oliiviöljy. Se on paikallista, runsasta ja yhtä herkullista. 

Älä syö liian aikaisin. Suuri ei-ei, kun kyseessä on ruokailu Espanjassa,  ajoituksen ollessa väärin. Jos yrität syödä iltapalaa milloin tahansa lähempänä ennen kello 21, sitä katsotaan oudoksi käyttäytymiseksi Espanjassa. Älä myöskään yritä istua lounaalle ennen kello 14.

Älä edes ajattele kiirehtiväsi ruokaillessasi.  Ateriat ovat sosiaalisia tapahtumia niissä ei kiirehditä vaan nautitaan ja nautitaan.

Älä koskaan vertaile edessäsi olevaa annosta eri maiden välillä.

Muista, että jamon serrano on epäilemättä parempi kuin italialainen hamppu, jokaisessa ranskalaisessa juustolajikkeessa on parempaa raaka-ainetta kuin espanjassa, ja jos huomaat, että et halua skotlantilaista mustaa vanukasta morcillaa, pidä se tieto itsellesi. Älä edes mainitse italialaista oliiviöljyä tai ranskalaista viiniä!
 


Ei Doggy-Bagia! Koiranpussipyynnön täyttäminen koiralla kertoo espanajalaiselle ainoastaan siitä millainen koira sinulla on. Doggy-Bag ajatus ei ole saavuttanut vielä Espanjaa. 

Älä uskalla muokata tarjoiltua ruokaa millään tavoin. Saatat vain lisätä suolaa, mutta pyytämällä paprikaa tai hukuttamaan ajatuksen, ketchupilla, merkitään sinut filisteiksi. Jos se on kotitekoista ruokaa, sitä voidaan jopa pitää loukkauksena. 

Älä istu syödessäsi tapasta. Suupala välipaloja syödään yleisesti seisomalla baarissa juoman kanssa. Ja kun olet syönyt, oliko se tortilla tai pari keitettyä katkarapua, on täysin hyväksyttävää pyyhkiä suusi paperiservetillä ja sitten heittää se lattialle. 

Espanjalaiset ihmiset antavat tippiä, mutta eivät aina eikä koskaan kovinkaan paljon. Se voi olla vakio englanninkielisissä maissa lisätä kymmenen prosenttia laskuun, kun se tarjoillaan pöytiin, mutta espanjalaiset kokonaisuudessaan jättävät muutaman kolikon jos he pitävät palvelusta.