27.9.2016

Tutustu Välimeren ruokavalioon


On yksi lause, jota usein kuulee Espanjassa englanninkielellä ja vahvalla Latinalais korostuksella: "Espanja on erilainen". Mitä kauemmin asut maassa sitä enemmän satunnaisia ​​tapoja huomaat ja huomaat että tämä lause on todellakin aivan totta.


Sillä hetkellä, kun poistut lentokoneesta ja kuljet läpi lentokentän sinua tervehditään erilaisilla espanjalais tyylisillä baareilla ja ravintololla. Itse asiassa 2010 tehdyn "La Caixa" lehden tutkimuksen mukaan Espanjassa on suhteessa yksi baari ja / tai ravintola jokaista 129 espanjalaista kohtaan. Voimme päätellä näistä luvuista yksinkertaisesti sen, että ruoka ja juoma ovat tärkeä osa Espanjan kulttuuria.


Baarit ja Tapas

 
Yksi asia on selvästi tyypillinen Espanjassa, useimmissa ravintoloissa on baari ja päinvastoin. Ne toimivat kokouste pitopaikkoina, sosiaalisina tiloina, paikkana pelata pelejä, katsella jalkapalloa, jutella kaverien kanssa, käydä kahvilla, juomassa jotain, syömässä.....Tyypillinen baari ylpeilee mielenkiintoisella valikoimalla "pinchos" tai "tapaksia" , jotka vaihtelevat alueittain ja usein myydään edullisella hinnalla sisältäen juoman.  Useimmat baarit tarjoavat myös päivän menun (3 ruokalajin aterian kiinteään hintaan), "Platos combinados" (yksi vaihtoehto eri ryhmistä) ja annokset, jotka ovat usein jaettu koko ryhmän lounaiksi tai päivällisiksi . Tietenkin toinen usein on "ir de pinchos", joka koostuu yhdestä pääruoasta  joka koostuu eri "TAPAksista" kunnes olet pohjimmiltaan syönyt koko aterian.


Välimeren keittiö


Espanjalaiset ovat ylpeitä Välimeren ruokavaliostaan ja usein kehuskelevat miten se on paras ja terveellisin ruoka maailmassa. Välimeren ruoalle on usein ominaista sen laaja ainesosien määrä. Ateria perustuu hedelmien, vihannesten, papujen ja palkokasvien kanssa runsaasti tarjolla olevaan leipään, pastaan, riisiin ja muihin jyviin, "frutos secos" (pähkinät, auringonkukan siemenet, jne), extra neitsytoliiviöljyyn, valkosipuliin, kalaan, äyriäisiin, siipikarjaan, erilaiseen ​​lihaan, juustoihin ja jogurttiin, ja tietenkin valikoimaan viinejä.


Seuraava asia, jonka turisti nopeasti huomaa on, että espanjalaisilla on omat ruokailu aikansa, joka on hyvin erilainen kuin useimmissa maissa. On tärkeää pitää tämä mielessä, kun suunnittelet lähteväsi syömään ja hyödyntämään paikallista ruokaa.


Espanjalainen aamiainen


Aamiainen "desayuno" on Espanjan kulttuurissa vähiten tärkeä ateria, jota syödään aamulla vasta noin kello 10:00. Monet espanjalaiset jättävät aamiaisen väliin, mutta jos he eivät syö aamiaista he todennäköisesti ottavat kuitenkin jotain kevyttä ja yksinkertaista joka voi muodostua kahvista, kaakaosta tai tuoreesta appelsiinimehusta mukana croissant, leivonnainen, tai paahtoleipä hillolla. Toinen yleinen aamiaisen on "churros", paistettuna espanjalaisella fritters sokerilla.


Kun tällainen kevyt aamiainen tarjotaan, noin 10:30 voit odottaa että  baarit täyttyvät työntekijöistä jotka pitävät aamukahvi taukoja nauttien juoman ja pienen välipalan auttaakseen heitä selviämään lounasaikaan saakka.


Espanjalainen lounas


Lounas, tärkein ateria päivässä, yleensä koostuu useista ruokalajeista, alkaen kevyellä  keitolla tai salaatilla, pääruokana lihaa tai kalaa, hedelmiä tai leivonnainen jälkiruoaksi, jonka jälkeen kahvia tai kulaus perinteistä siesta napsia.  Koko ateria sisältää aina leipää ja myös viiniä ja vettä. Useimmat kaupat ja liikkeet ovat kiinni päivällä ja aukeavat uudelleen vasta illalla, joten moni syö silloin myös kotona.  Vaikka tämä tauko on edelleen olemassa, kuuluisan siestan aikana harvoin nukutaan.


Illallinen

 
Illallinen, samanlainen kuin lounas mutta yleensä kevyempi, ja syödään myöhään Espanjassa. Tavallisesti illallinen on tarjolla klo 21 - 22:30. Kesällä se on yleistä nähdä espanjalaisten istuvan syömässä niin myöhään keskiyöhön saakka!


Tyypilliset espanjalaiset ruoatKun olet tottunut näihin ruokailu aikoihin, olet valmis löytämään Espanjalais keittiön monimuotoisuuden. Riippuen siitä oletko vierailulla, "tyypillinen" ruoka voi vaihdella, mutta tässä on muutamia ruokailu vinkkejä:    
Kala: Suuri osa Välimeren ruokavaliota. Erityisen hyvä valikima on rannikkoalueiden ja suurten kaupunkien ravintoloissa.

    Lammas: Erityisen suosittu Pohjois-Espanjassa.
    
Sianliha ja savustettu liha: Espanja on tunnettu kinkusta ja sianliha tuotteista, kuten kuivattu Serranokinkku ja "chorizo".
    
Äyriäisiä / Seafood: Syödään monilla alueilla ja sisältyy aterioihin, kuten maailmankuulu espanjalainen "paella" riisi lautasella. Suosittu myös on "pulpo" (mustekala) usein tarjoillaan perunoiden ja paprikan kanssa.

    Wine: "vino de la casa" (talon viiniä), "vino tinto" (punaviini), "vino blanco" (valkoviini), tai "vino rosado" (rosé).
    
Juusto: löytyy satoja lajikkeita, keskivahvoja tai vahvoja maku. Ne on valmistettu lehmän, lampaan tai vuohen maidosta. Tunnetuimmat juustot ovat Manchego ja Cabrales.
    
Sisäelimet: Saat olla rohkea, espanjalaiset hyödyntävät suurimmaksi osaksi kaikki sisäelimet ja eläimen osat jotk he myös syövät. Voit kokeilla tyypillisiä ruokia, kuten "callos" (mahalaukku tai vatsaontelo), "riñones" (munuaiset), "criadillas" (kivekset), "lengua" (kieli), "Crestas de Gallo "(kukonheltta)," morcilla "(verimakkara), ja lista jatkuu niin pitkään että voit kuvitella kaikki eläimen osat lautasella.