Miten valmistat Andalusialaisen Ajo Blanco keiton


Jääkylmä, virkistävä ja herkullinen vaihtoehto gazpacholle. Tässä ohje, miten tehdä Andalusialainen valkoinen valkosipulikeitto.

 
Jos olet maistanut gazpachoa, kylmää tomaattikeittoa joka pitää espanjalaiset virkeänä koko kesän, kokeile myös kylmää suosikki keittoa: Ajo Blanco, herkullinen kylmä keitto joka on valmistettu manteleista ja valkosipulista.



Ainekset (Neljälle):


100 gr kuorittuja manteleita,


2 valkosipulin kynttä,


30 ml jerez etikkaa,


100 gr eilisen vaaleaa leipää (ei kuorta),


100 ml neitsytoliiviöljyä,


puoli litraa kylmää kivennäisvettä,


suolaa.


Valkosipuliöljy:


100 ml neitsytoliiviöljyä ja 3 valkosipulin kynttä.


Valmista valkosipuliöljyä: kuorimalla valkosipulin kynnet ryöppäämällä ne kiehuvassa vedessä muutaman sekunnin. Valuta ja anna jäähtyä. Leikkaa hienontaen ne viipaleiksi ja keitä 2-3 minuuttia oliiviöljyssä miedolla lämmöllä. Älä anna värin muuttua kultaiseksi. Jäähdytä  öljy ja laita syrjään.


Laita leipä kulhoon ja kaada vähän vettä, jotta leipä saadaan pehmeäksi. Kun se on imenyt vettä, purista se ja laita syrjään.


Käytä Blenderiä luodaksesi kermainen keitto: mantelit, valkosipulinkynsiä, etikkaa, oliiviöljyä, leipää ja vettä.


Lisää suolaa maun mukaan.