28.9.2016

Game of Thrones kuvaukset Espanjassa

Vaikka seitsemännen kauden Game of Thrones kuvaukset ovat käynnissä, olemme silti saaneet vähintään seitsemän kuukautta odottaa Jon Snown, Daenerysin ja Tyrionin paluuta meidän tv-ruuduillemme.

Sillä välin, miksi ei tehtäisi, kierros dramaattisiin tosielämän paikkoihin, jotka (todennäköisesti) näkyvät tulevassa sarjassa.


Espanjalais lähteet ovat sanoneet, että rannat lähellä Baskimaan kaupunkia Barrikaa ovat yksi kuvausryhmän vierailu kohteista, sekä San Juan de Gaztelugatxe, hieman pidemmälle itään, ja Bermeon satama. San Juan de Gaztelugatxedin mutkainen kävelysilta yhdistettymantereeseen näyttää erityisen valokuvaukselliselta sarjassa. 


"Kaiken tämän ympärillä on paljon mysteeriä," Roberto Muñoz, Barrikan pormestari kertoi espanjalaiselle sanomalehti El Correolle. "Emme tiedä tarkkoja päivämääriä tai kuka tulee paikan päälle." Kaikki kolme kohdetta on helposti saavutettavissa Bilbaosta, kaupunki tunnetaan sen herkullisistaa tapaksistaan tai pintxosistaan, ja tietysti näyttävästä Guggenheim-museosta.

Toinen baski ranta, Itzurunin, toivottaa myös tervetulleeksi elokuvantekijät. Se sijaitsee Zumaialla, länteen San Sebastianista, kenties Euroopan hienoimmista kaupungeista, ruoan ystäville.


Castillo de Almodóvar del Río, Córdoban maakunnassa pääsee näkymään elokuvassa - linnan historia juontaa juurensa 8th aikakaudelta.

Cáceresin kaupunki Extremadura ja naapurikaupunki Malpartida, ovat myös katsojien ulottuvilla sarjaan seitsemännellä kaudella. Kalliomuodostuman Los Barruecos, jälkimmäisen laitamilla, on varmasti huomion keskipisteenä elokuvantekijöiden mielessä.  

Carolina Casanova, pormestari Santiponce, mukaan, aivan Sevillan ulkopuolella oleva amfiteatteri Italica, antiikin Rooman kaupunki joka syntyi keisari Trajan ja Hadrianuksen ansiosta. Amfiteatteri näyttää ihanteelliselta oikeudenkäyntiin sarjassa ja tulee olemaan mielenkiintoinen kuvausryhmälle. 

Viime kautena sarjaa kuvattiin osittain jo Espanjassa ja silloin kuvissa näkyi mm. The Castle of Safra.