18.8.2016

Better life Index - Espanjassa toiseksi tyytyväisimmät ihmiset maailmassa

Espanja on toiseksi paras maa maailmassa työn ja elämän balanssia mitattaessa.
Taloudellisen yhteistyön (OECD) raportin mukaan, Espanja oli vain askeleen jäljessä Tanskaa työelämän tasapaino tutkimuksen selvityksessä kehittyneissä talouksissa maailmassa.


Espanjalaiset kokoaikatyössä käyvät ihmiset  sijoittavat henkilökohtaiseen hyvinvointiin enemmän kuin mikään muu maa maailmassa, kuten Tanska, enemmän kuin 16 tuntia päivässä vietetään syömisen, tystävien ja harrastuksien parissa.


"Sopivan tasapainon työn ja elämän välille on haaste kaikille työntekijöille, erityisesti työssäkäyville vanhemmille. Kyky menestyksellisesti yhdistää työ, perhe-elämä ja henkilökohtainen elämä on tärkeää  kaikkien jäsenten hyvinvoinnille perheessä", raportissa todetaan."Todisteet viittaavat siihen, että pitkä työaika voi heikentää henkilökohtaiseen terveyteen liittyviä seikkoja, vaarantaa turvallisuutta ja lisätä stressiä."


Työntekijöistä vain 6 prosenttia työskenteli 50 tuntia tai enemmän viikossa keskimäärin.
Vain kaksi prosenttia tanskalaisista työskenteli niin pitkiä työpäiviä.
Työn ja elämän tasapaino tutkimus oli osa suurempaa  "Better Life Index" tutkimusta, jonka tarkoituksena on heijastaa yleistä hyvinvointia ihmisten elämässä kussakin maassa.
Espanja sijoittui keskiarvon yläpuolella ei vain työ ja elämän tasapainon osalta, mutta myös terveys, yhteisö ja asumisen osalta. Silti maa on jäljessä OECD: n keskiarvon ympäristön laadussa, koulutuksessa, tuloissa ja oli toiseksi huonoin maa työpaikkojen tarjoajana Kreikan kanssa.


Espanjalaiset olivat myös yleisesti ottaen vähemmän tyytyväisiä elämäänsä kuin muissa maissa, luokitus elämäntyytyväisyyteen oli 6,5 asteikolla yhdestä kymmeneen, verrattuna OECD: n keskiarvon 6,6.
"vaikka rahalla ei voi ostaa onnea, on se tärkeä keino saavuttaa korkeampi elintaso", raportti kertoi Espanjan taloudellisista edellytyksistä.
Tanska myös näyttää tietä tyytyväiseen elämään,  perässä seuraa Islanti, Sveitsi, Norja ja Israel.

Tietolähde: Emma Anderson (emma.anderson@thelocal.com)