20.8.2016

10 turisti tyyppiä jotka tapaat Espanjassa

Lähes 70 miljoonaa matkailijaa vieraili Espanjassa viime vuonna. Kaikilla on erilaiset ominaisuudet nauttia siitä mitä Espanjalla on tarjota. Mutta voit ehkä tunnistaa itsesi joistakin näistä?1. Ruoan ystävä

Tämäntyyppinen turisti ei saa tarpeeksi Espanjan gastronomiasta. Olipa se täydellisen tortillan metsästys tai etsiä pöytä yhdestä Espanjan upimmista avantgarden, Michelin -tähtiravintolasta. Tällainen tyyppi on varmasti menossa kotiin matkalaukku täynnä Espanjan kuuluisaa jamón ibéricoa.

2. The Party Animal

Olipa viikonlopun vietto Barcelonan baareissa, juhlinta läpi yön yksissä Espanjan tuhansista juhlista tai tanssia aamuun asti, tämän tyyppinen turisti näkee vain vähän päivänvaloa ja tarvitsee kipeästi toipumisaikaa, kun saapuu vihdoin kotiin.

3.  Amatööri valokuvaaja

Olipa alustana jalusta tai urheiluun tarkoitettu selfiekeppi, tämä turisti löytyy kuvaamista kaikissa mahdollisissa yhteyksissä yksinomaan täyttämällä oman sosiaalisen median sivujaan valokuvillaa tekemällä ystäviä mustasukkaiseksi. 

4. Vaihto-oppilaat

Espanja on Erasmuksen suosituin kohde, nämä nuoret energiset tyypit haluavat päästä pois kirjoista ja tutkia kaikkea ympärillään itse. Usein he matkustavat suurissa ryhmissä, nämä turistit muuttavat kaiken positiiviseksi, ja varmista, että kuulet kaikki heidän seikkailuistaan, jos satut olemaan kuuloetäisyydellä!  

5. Kulttuuri sidonnainen

Nämä ovat lomalaisia, jotka eivät juuri koskaan näytä lopettavan puuhiaan. He pyrkivät näkemään kaiken mahdollisen alueen turistikohteistä, päästä Granadan Alhambraan, Madridin Pradoon,  Barcelonan Sagrada Familiaan ja nähdä kaikkea siltä väliltä. 

6. Haluaa olla Don Juan

Oletko yksi niistä turisteista jotka etsivät aina rakkautta? Pidättekö Don Juania kilpailijana? Opi tutkimaan jo ennen matkaa espanjalaisia chat sivustoja, näin saat etumatkaa viettelyille. 

7. Hemingwayn ihailijat

Hankkii kopion "Fiesta: aurinko nousee" teoksesta,  tutkii missä kirjailija on kahvi kupposensa juonut etsimällä kirjoittajan suosikki juomia, olipa se Madridin Cervecería Alemana tai Pamplonan Café Iruña. Hardcore fanit löytyy härkätaisteluareenalta tai kuoleman vuosijuhlasta San Fermin fiestasta.

8. Pyhinvaeltajat

Kampasimpukan kuori roikkuen kolhiintuneessa rinkassa, nämä tyypit ovat kaikkialla aina Pohjois-Espanjasta Camino de Santiagosta polveilevaa keskiaikaista tietä pitkin pyhäkkö St Jamesiin. 

9. Auringon, meren ja Sangrian palvojat

Etsitkö aurinkoa, merta ja sangriaa, mutta silti haluat oluen ja täyden Englantilaisen aamiaisen? Nämä ovat paketti turisteja jotka kömpivät hotelleistaan ulos Benidormin, Lloret de Marin ja Magalufin rannoille, heidän iho ovat usein palanut, he ovat ilman paitaa ja tuoppi kädessä. 

10. Taskuvarkaiden unelma

Valitettavasti nämä turistit on helppo havaita ja samalla helppoja uhreja taskuja saalistaville matkailualueiden varkaille kuten Madridin Plaza Mayorilla tai Barcelonan Las Ramblasilla.


Älä olla yksi niistä ihmisistä, jotka kantavat mukanaan suurta selkäreppua, että tarvitset peilin nähdäksesi sen yli, tai joilla on lompakossa puoli omaisuutta ja se paistaa puolittain takataskusta. Jos täytyy seistä täpötäydessä paikassa lukemassa karttaa, niin varokaa seurauksia.