Retkeily ja vaeltaminen - Free Camping

Herääminen kauniin luonnon ympäröimänä ja kokemus yksinäisestä maaseudusta houkuttelee monet matkailijat harrastamaan villi campingiä eli free campingiä.

Niin romanttiselta kuin se kuulostaakin, on vielä sääntöjä, jotka tekevät villistä telttailusta turvallisen ja antoisan, mutta myös säilyttää tällaisia ​​erityisiä paikkoja niille, jotka kulkevat samoja jalanjälkiä.



Termi tunnetaan myös nimellä "vapaa" tai "vapaus" camping, villi retkeily on hienovaraisesti erilaisia ​​merkityksiä riippuen kohteesta - joissakin maissa se tarkoittaa pitching nimettyä back-to-nature leirintäalueen peruspalveluja; toisissa se viittaa valitaan omasta paikasta keskellä avaraa erämaata. Säännöt retkeilyn ympärillä vaihtelevat maittain, ja osavaltioittainkin.


Säännöt ovat melko tiukkojakin, koska suurin osa maasta on yksityisessä omistuksessa, mutta on edelleen alueita, joilla se on sallittua, lähinnä kansallispuistoissa.

 
Tee muistilista. Tarvitset joitakin tarvikkeita, kuten vedenpitävän teltan, retkikeittimen, riittävästi ruokaa, ruoanlaittoa varten polttoaineen ja asianmukaiset ulkovaatteet, kiinnitä huomiota pieniin mutta elintärkeisiin asioihin, kuten taskulamppu ja vara-akut, tulitikut ja hyttyskarkotteet. Linkkuveitsi ja ilmastointiteippiä ovat käteviä tehdessäsi pikkukorjauksia.



Huono sää voi estää leiriytymisen. Tee tutkimusta etukäteen tarkistamalla paikallinen ennuste, ja opi tulkitsemaan taivasta, kun olet matkalla.
Helppo polku voi tulla vaaralliseksi sateella; lumi ja jää edustavat erityistä vaaraa, jos olet vuoristossa, jossa olosuhteet voivat muuttua muutamassa minuutissa. Toisessa ääripäässä, kuumuus voi aiheuttaa kuivumista tai lämpöhalvauksen.
Ota suoja tai käänny takaisin, jos sää muuttuu rumaksi.
Puut saattavat tuntua täydelliseltä tarjoamalla suojaa säältä, mutta varo oksia, jotka saattavat katketa ​​kovassa tuulessa ja leirin ollessa kiinni niistä. Leiriydy mieluiten korkealla paikalla, kaukana joen ja patojen reunoista.
Vesi on olennainen ainesosa jokaiella telttaretkellä, joten mieti mistä saat sen ja onko se juoma kelopista. Kartta tai reittiopas ilmoittaa käytettävissä olevista lähteistä, onko hana tai luonnollinen vesistö kuten joki.
Jos olet epävarma veden laadusta keitä sitä vähintään kolme minuuttia, tai käytä suodatinta tai kemiallista käsittelyä. Kevyt puhdistus aine ovat saatavilla useimmista ulkoiluvälinekaupoista.
Tulenteko on sallittua - muista olla aina varovainen ja noudattaa erityistä varovaisuutta.
Maastopalot ovat vakava uhka kuivilla erämaa-alueilla ja siksi telttailu on kielletty tietyillä alueilla. Kunnioita kaikki palo kieltoja, ja jos tulenteko ovat sallittua, noudata kaikkia sääntöjä, kuten käyttämällä kuoppia.


Varmista, että tuli on täysin sammutettua täytä hiillos vedellä tai hiekalla tai maaperällä. Tarkista että tuhka on kylmää ennen siirtymistä.
Villinluonnon kohtaamiset voivat olla kohokohta telttaretkellä, mutta jotkut ovat enemmän tervetulleita kuin toiset. Tutustu paikalliseen eläimistöön, ja mitä riskejä niihin voi liittyä.


Noudata kaikkia sääntöjä jotka koskevat vuorovaikutusta eläinten kanssa, sisältäen pitämällä etäisyyttä, turvata oma elintarvikehuolto, eikä ruokkia eläimiä..vaikka ne olisivat kuinka söpöjä. Osa pienimmistä otuksista voi aiheuttaa suurimmat ongelmat, kuten hyttyset, punkit ja hämähäkit.


Ota kaikki tarvittavat ensiapulääkkeet ja tarpeet mukaan. Ole valmiina hätätilanteessa.



On tärkeää, että joku
tietää suunnitelmistasi ja arvioidusta aikataulusta palata takaisin; jos jokin menee pieleen, he voivat tehdä hälytyksen.


Perus ensiapulaukku on oltava kaikilla luonnossa retkeilyä harrastavilla retkikunnilla. Lyhyitä matkoja varten voit tarvita vain laastarit ja särkylääkkeet mukaan; pidempään vaelluksia varten pitävät siteet, steriili tyynyjä, antiseptisen puhdistusaineen ja nesteytys jauheet.



Yritä löytää tilaa myös hätä huopa varten, ja pilli on hyödyllinen huomiota varten. Vaellusta varten voit vuokrata henkilökohtaisen ​​paikannuslähettimen (PLB).
On syy, miksi kansallispuistot ympäri maailmaa tarjoavat back-to-nature leirintäalueita seikkailijoille - niiden avulla voit nauttia luonnon maisemasta ja samalla hallita ympäristövaikutuksia. Luontoon ei tule jättää muuta kuin omat jalanjäljet. 


Mielenkiintoisia sivustoja aiheeseen liittyen:


Sierra Nevada 3 hihgest peaks täällä
treksierranevada.com/camping
Pyrenees täällä