26.1.2015

Surffilomalle Espanjaan

Espanjan sijainti Iberian niemimaakka tekee siitä ihanteellisen surffauskohteen. Maan rajojen sijaitessa lähellä Ranska, Biskajanlahti tuottaa vertaansa vailla olevat aallot jotka jylistävät kohti valkoisina kohti hiekkarantoja ja kallioisia poukamia lähellä País Vascoan komeaa Parador Hondarribiania. Yhtä jännittävät aallot Atlantilta tekevät erinomaiset edellytykset surffailla Tarifan, Conilin ja Chiclanan rannoilla.

Hondarribian aallot

Baskimaan sijainti ja Biskajanlahden ansiosta alue nauttii pitkälle talvea lievemmistä säistä kuin olisi odotettu alueelle näinkin pohjoista leveyttä; ympäri vuoden säilyvä miellyttävä sää saa surffaajat hyödyntämään syksyn ja talven alueella, jolloin aallot ovat erityisen upeita

Hondarribian ranta on erinomainen niin  ulkoasultaan kuin sen rauhallisuudenkin vuoksi: siellä on harvoin tungosta, joten aloittelijat voivat ryhtyä surffailemaan aalloilla ilman murehtimista törmäyksestä muihin surffaajiin tai uimareihin. Jos et ole jo asiantuntija, ei hätää - lukuisia surffailu kouluja löytyy tästä viehättävästä Baskimaan kylästä.

Kun olet viettänyt päivän vedessä, on aika suunnata takaisin Parador Hondarribiaan - muinainen linnoitus - for runsas rentoutumista sen grand kiviseinät. Nauti illalla ulos kaupungista, pudottamalla perinteisten Baskimaan pintxos ja lasillinen paikallista txakoli, alueen herkullisen raikas, hieman kuohuviini kuivaa valkoviiniä.

Saat Andalusian parhaimpia kokemuksia surffaamisesta kun, päädyt Cádizin maakuntaa ja Atlantin parhaille aalloille lähellä Tarifaa, joka tunnetaan ympäri maailmaa sen erityisen hyvistä tuuli olosuhteista ja kitesurfing olosuhteista. La Playa del Palmar, on suuri suosikki surffaajien keskuudessa, ja Conil de la Frontera, rauhallinen, aurinkoinen paikka rennompaan toimintaan, ovat parhaat vaihtoehdot.

Parador Cádiz tarjoaa erinomaiset yhteydet moniin alueella sijaitseviin rantoihin.

Cádiz itse ylpeilee täydellisellä rannallaan, joissa aloittelijat voivat harjoitella, samoin Chiclana, joka tunnetaan surf kouluistaan, ja vain muutaman askeleen päässä löytyy La Caletan ranta.