25.1.2015

Espanjan Parador majoitus

Kaukana massaturismista sijaitseva Espanjan Paradori hotellit ovat unen omaisia paikkoja joissa saatat löytää itsesi linnasta, luostarista tai kaupungin kauneimmalta näköalapaikalta.

Mikä sitten on Parador?

Tämä valtio-omisteinen hotelliketju koostuu kymmenistä uniikeista hotelleista ympäri maata. Paradoreille on tyypillistä sijainti historiallisilla paikoilla ja tärkeiden luontokohteiden läheisyydessä.
Monet hotelleista on perustettu vanhoihin palatseihin ja luostareihin, tavoitteena samalla säilyttää arvokkaat rakennukset loistossaan. Paradores-järjestelmä perustettiin jo 1920-luvulla ja nämä hotellit ovat edelleen erittäin arvostettuja.

Täss viisi erikoista Paradoria. Piipahda vaikkapa vain lounaalla tai päiväkahvilla jos jokin näistä komeista kohteista osuu matkasi varrelle.

1. Chinchonin pikkukaupunki tunnetaan keskustaa hallitsevasta historiallisesta härkätaisteluareenastaan, jonka ympärille koko kaupunki rakentuu. Kaupungin Parador on ulospäin varsin vaatimaton, mutta vanhan luostarin sisäpiha lumoaa satoa notkuvilla hedelmäpuillaan ja rauhallisella vehreydellään.
Paradorin sisäpiha on kuin satupuutarha, jonne on helppo unohtua kävelylle pidemmäksikin aikaa. Chincon on aitoespanjalainen viehättävä pikkukaupunki, jossa tärkeintä on tunnelmointi ja rauhallisesta lomailusta nauttiminen.

2. Cuencan Parador sijaitsee niin ikään vanhassa luostarirakennuksessa. Tässä hotellissa on luksuksen tuntua ja etenkin sen tarjoama maisema tarjoaa vastinetta koko rahalle. Paradorista keskustaan kuljetaan syvän rotkon yli pitkin historiallista siltaa, joka saattaa korkeanpaikankammoista jopa hirvittää. Pyydä varausta tehdessäsi huone, jonka ikkunat ovat kohti keskustaa.


Cuencan Paradorin ravintola tarjoaa erinomaista illallista. Cuencan erikoisuuksia ovat sen ”riippuvat talot”, eli jyrkänteen ylle uhkarohkeasti rakennetut talot, jotka ovat kuin ihmeen kaupalla pysyneet paikoillaan satoja vuosia.

3. Cordoban Paradorin valtteja ovat sen ravintolaterassi ja hieno allasalue. Maurilaisen palatsin raunioille rakennettu Parador sijaitsee hieman syrjässä kaupungin keskustasta, mutta tunnelma ja maisemat ovat sen arvoiset.

4. Avilan kaupungin persoonallinen piirre on sitä ympäröivä tuhti muuri. Tämä kaupunki rakennettiin kestämään vihollisten hyökkäykset tukevasti. Avilan Parador sijaitsee vanhassa palatsissa aivan muurin kupeessa.
Aikansa rakennusten tapaan hotellissa on sisällä aivan erilainen tunnelma kuin ulkomuoto antaisi ymmärtää. Paksut muurit ovat vain kuorta, sisällä on viihtyisää ja lämmintä. Paradorin puutarhan erikoisuutena ovat siellä tehdyt arkeologiset löydöt.

5. Segovian Parador kuuluu niihin harvoihin Paradoreihin, joiden rakennuksella ei ole vuosisatojen historiaa. Paikan viehätys piilee sen sijainnissa: koko Segovian historiallinen kaupunki Disney-linnoineen avautuu upeana maisemana hotellin alapuolelle. Allasalueella voi paistatella päivää näkymistä nauttien ja illallisella katsella saman maiseman hämärtyvän auringonlaskuun.Lisää majoituksista, ravintoloista ja varauksista täältä