4.10.2014

Viinitiloja Rondan ympäristössä

Rondan ympäristöön on siroteltu lähes 30 viinitarhaaJotkut jopa sijaitsevat kuuluisan Tajo rotko alapuolella.

Niihin kuuluvat palkittuja luomuviinejä, kuten Los Frutales ja Federico Schatz, ja viinitarhoja joita omistavat itävaltalaiset, saksalaiset ja jopa argentiinalaiset.

On viinejä, kuten Vetas, Ramos Paul ja Morosanto joita myydään jo Japanissa ja New Yorkissa asti, että pelkästään paikallisia ravintoloita Rondassa palvelevia tiloja

Viini kirjailija John Radford kirjoitti Olive Pressiin, että unelma on saanut otteen "ja Rondan viinitiloilla on valtava potentiaali kehittyä eteenpäin".

Viini konferenssissa muutama vuosi sitten Jancis Robinson, joka istui joidenkin maailman parhaiden viinintuottajien vieressä, kuten amerikkalaisen Paul Draperin ja Espanjan kauhukakara Alvaro Palaciosin, levitti tätä sanomaa.

Niin hyvin on teollisuuden ala edennyt että vuonna 2000 alue sai oman erityisen maininnan osana sierra de Malaga nimitystä.

Tämä tunnustus on mahdollista saada kun viljellään väkeviä viinejä. Korkealla sijaitsevilla maa- alueilla päivälämpötila on jatkuvasti korkea, kun taas yöllä se voi olla hyvin kylmä.

Tämä on täydellinen olotila, koska se antaa viiniköynnöksen "levätä"  ja mahdollistaa happamuuden ja monimuotoisuuden rypäleen kehittyä.

Se on ollut jonkinlainen comeback koska viiniala väheni Viinikirvan ilmestyessä alueelle vuosikymmeniä taaksepäin.

Se alkoi vuonna 1982, kun saksalainen kukkamyyjä Federico Schatz alkoi istuttaa erilaisia ​​viinikantoja kokeilu mielessä. Tähän porukkaan liittyi pian prinssi Alfonso Hohenlohe (mies, joka löysi Marbellan) Cortijo Las Monjasin tilalle lähellä Arriatea.

Nykyään rypälelajike kehittely ovat anteliasta soveltamisalaa. Rooman köynnökset kukoistavat viinitilojen välillä 750 ja 1000 metrin korkeudessa.

Vaikka aluksi viinit olivat kalliita jopa 40 € pullo hinnat ovat jo laskeneet melkoisesti ja tänä päivänä on mahdollista ostaa erilaisia ​​Ronda viinejä alle 10 € pullo.

Yksi mielenkiintoisimmista viinitarhoista vierailla on Morosanto joka on sijoitettu entisen roomalaisen huvilan tilalle, lähellä Arriatea, ja jossa arkeologit ovat löytäneet todisteita siitä, että viini on valmistettu Rooman aikoina.

Paitsi polkemispaikka lattiassa, he ovat huomanneet säiliöt joissa viiniä pidettiin ja miten viini mehu virtasi heille.

Yhteensä alueelle on istuettu 12 hehtaaria viinirypäleitä, kuten Cabernet Sauvignon, Syrah ja jopa Viognier.

Omistaja Miguel Angel Cespedesilla on suuri taidekokoelma ja hän on usein valmiina sekä charmikkaana kertomaan viineistään vierailijoille.

Muut viinitarhat, joissa voidaan vierailla mm. Federico Schatz (ajanvarauksella).


www.bodegasmorosanto.com
www.f-schatz.com