27.9.2014

Pahamaineisen Camino del Rey -kävelytien kunnostus aloitetaan

Malaga viranomaiset ovat aloittaneet Andalusian pahamaineisen Camino del Rey kävelytien maineen palauttamisen, hermoja raastava rotko polku on niin pahasti rappeutunut, että viimeisen 20 vuoden aikana vain adrenaliinia hakevat "Junkies" ja kokeneet kiipeilijät on uskaltaneet käyttää sitä.

El Caminito del Rey, tai Kuninkaan reitti on tunnettu reitti läpi rotkon Guadalhorcen joen lähellä Malagan kaupungin pohjoispuolella. El Chorro - on melko helppo, jos olet kunnossa ja terve, mutta lähes mahdoton, jos sinulla on jokin kammo.

"Olet valjaissa ja kypärä päässä, mutta sinun on vielä käveltävä pitkin kapeaa polkua hyppien yli reikien," Local Spain toimittaja George Mills kertoo.

"Joissakin kohdissa, polku puuttuu, ja sinun täytyy kiivetä tai päästä yli kivien, vaikka siellä on valtava pudotus aivan vieressä.

"Se ei ole oikeastaan ​​vaikeaa: polku on enemmän henkinen haaste kuin fyysinen."

Vaikka kävely polku on laiton, Mills on yksi tuhansista paikallisista ja ulkomaalaisista, jotka ovat kulkeneet sitä poliisia uhmaten.

Viiden kuolemantapauksen jälkeen rotkossa vuosina 1999 ja 2000, Andalusian hallitus ilmoitti jopa  6000 (7800 dollaria) euron sakoista tunkeilijoille. 

Nyt Malagan viranomaiset ovat ilmoittaneet että turvallisempi, uusittu reitti avautuu kaikille tammikuussa 2015 ja toivotaan, että Espanjaan äskettäin julistettu uusi kuningas Felipe VI pystyy saapumaan avajaisiin.

 
4 kilometrin osuus korjataan kallion puolelta sekä osa kävelytietä joka kulkee ns Desfiladero de los Gaitanesin kautta - reitille tehdään jopa 500 tonnia uutta metallia ja osittain korvataan ne, jotka ovat pudonneet alas rotkoon tai ruostuneet pois.

Noin 70 prosenttia kunnostustöistä on jo saatu päätökseen, puheenjohtaja Malagan maakunnassa Elias Bendodo kertoi paikallinen äskettäin.

Vaikka käytännön tukea hanke on saanutkin vuorikiipeilijöiltä jotkut luonnonsuojelijat pelkäävät parannuksien aiheuttavan liiallisen matkailijoiden määrän alueelle ja johtaa kielteiseen vaikutukseen El Chorro rotkoa ympäröivälle alueelle.


2.9.2014 -The local spanish news-