5.5.2013

Tapas on hauska valikoima suupaloja

Kuten antipastot Italiassa ja mezzet Kreikassa, tapaksia ovat pienet ruoka-annokset joita voit nauttia sen sijaan että söisit täyden aterian. Sana tapas tulee espanjan tapar sanasta joka tarkoittaa kattamista, viitaten palaan leipää tai lihaa nautittuna sherrylasin tai muutaman viinilasin kera.

Luo helposti hauska, innovatiivinen ateria täyttämällä valikoima suolaista, lämmintä ja jäähdytettyjä elintarvikkeita, ja erilaisia ​​teräviä, sitkeitä ja pehmeitä, meheviä kuvioita. Paahdettuja manteleita, oliiveja, juustoja, leipää ja äyriäisiä - sardiinia, anjovista, tonnikalaa, turskaa - on yleensä standardi annoksissa.

 
Aloita värikäs ryhmä tapaksia ja laita niihin marinoituja oliiveja, marinoitua paprikaa ja kuuma mausteinen pekaanipähkinä. (Jotta se olisi perinteinen, korvaa Marcona mantelit Pekaanipähkinöillä, ja Pimentón, savustetulla paprikalla, ja chilijauheella.) Espanjalaista lampaan maidosta tehtyjä juustoja, kuten Manchego. Yleisesti tarjoillaan kuivattuja viikunoita kakkuina tai Membrilloa, paksuuntunutta hyytelöä. Tarjoile patongit tai keksit sekä rieskat tapaksina.