3.5.2013

Talo Espanjassa - hylätystä eläinsuojasta perheen asunnoksi

Madridilainen studio ABATON on uusinut vanhan kivitalon maaseudulla Länsi-Espanjassa ja muuntanut rakennuksesta kodin perheelle.

Talo sijaitsee kilometrien päässä lähimmästä kaupungista. Vanha rakennus oli liian etäinen voidakseen liittää sähköverkkoon tai vesijärjestelmään, joten ABATON hyödyntää uusiutuvia energialähteitä. Rakennus tuottaa auringon lämpö energiaa ja kaksi lähellä solisevaa puroa tarjoaa vesivoiman sähköä varten sekä puhdasta vettä juomiseen ja uimiseen.

Kiven ja puun rakenteet olivat huomattavasti huonontuneet, joten arkkitehtien piti korvata suurin osa seinistä uusilla.


Maalaismainen kivi talon ulkoseinissä kunnostettiin. Sisäpihalle tehtiin suojaisia sopukka viettää aikaa tuulisena päivänä. Suuret puiset ovet kunnostettiin vastaamaan "talli" tyyliä, jotta jotain vanhaa ja alkuperäistä säilytettäisiin talon ulkoasussa.



Monet seinät poistettiin talon sisätiloista ja korvattiin metalli pylväin, jolloin saatiin avautumaan suuri kaksinkertainen korkeus olohuoneessa sekä koko pituudelta rakennukseen.

 

Kaksi makuuhuonetta on sijoitettu takaosaan, ja vanhaa heinä parvea uusittu luoden kolme uutta makuuhuonetta yläkertaan. 



Uima-allas kulkee rakennuksen edessä, kaksinkertaistaen kastelu säiliön, sekä pieni patio on piilossa talon takana, jonne on rakennettu makuuhuoneita ja kylpyhuone. 





Arkkitehdit lisäsivät kalkkikiven koko talon lattioihin ja betoniseinät sekä puiset katot. "Lyhyesti sanottuna yhdistelmä modernia sementtiä rautapalkkien rinnalla hyvin kuluneet kivi, sää-pahoinpideltiin puu ja paikallista kiveä," lisää arkkitehdit. 


Tietoa Abatonista: Sijaitsee Cáceresin maakunnassa, tavoitteena oli muuttaa hylätty eläinsuoja osaksi perheen kotia täysin remontoituna sillä tavalla, joka olisi yhdenmukainen ja kunnioittava ympäristöä kohtaan ja sen kanssa.


Korkealla kukkulalla ja kaukana kaupungin vesi- ja sähköverkosta, perusteellisen tutkimuksen tuloksena päädyttiin aurinkosähkön ja ​​vesivoiman tuottamiseen (painottuen aurinko kesällä ja vesivoiman talvella) ja talosta tehtiin energiasäästö talo jolloin energiaa kuluisi  myös mahdollisimman vähän. Rakennuksen alkuperäinen suunta säilytettiin etelään päin jolloin auringon oletetaan olevan tärkein lämmön lähde talvella. 

Talon luonne on säilytetty jokaisessa huoneessa niin, että näkymät sisäpihalle ja sen suihkulähteelle näkyvät ikkunoista. Makuuhuoneissa on valtavat ikkunat jotka antavat näköalan maaseudulle.