6.5.2013

Ravintolat Espanjassa

Kuulee paljon suosituksia ravintoloista Espanjassa, mutta on hauskempaa tutkia ja löytää omia suosikkeja. Mutta mistä tietää onko ravintola Espanjassa hyvä?

Monet ihmiset valitsevat ravintolan hinnan ja sisustuksen perusteella: jos se näyttää hienolta ja ei ole liian kallis, se on luultavasti hyvä. Mutta näin ei ole Espanjassa. Itse asiassa usein se on juuri komea sisutus josta maksat.


Nämä vinkit auttavat sinua päättämään onko ravintolassa mitään hyvää. Pisteyttää hyvin kaikki nämä kohdat on hankalaa, mutta yksi tai kaksi on jo hyvä alku.

1. Se on täyteen varattu


Espanjassa syödä paljon ulkona (yleensä useita kertoja viikossa), jos kukaan he tietävät onko ravintola hyvä vai ei. Jos ravintola näyttää tyhjältä, se tarkoittaa kahta asiaa - olet tullut väärään aikaan päivästä syömään tai se ei ole kovin hyvä ravintola.


Espanjassa, etenkin lounasaikaan, jokainen haluaa syödä samaan aikaan. Jos löydät ravintolan joka on liian kiireinen paikka sinua varten, tule takaisin hieman aikaisemmin seuraavana päivänä. Useimmat ravintolat aukaisevat noin kello kolmetoista. 

 

2. Leipä näyttää hyvältä


Leipä tulee vakiona jokaisen aterian yhteydessä Espanjassa (vaikka jotkut ravintolat ovat tarpeeksi röyhkeitä jopa laskuttaa siitä). Joten jokaisessa pöydässä pitäisi olla vähän leipää tarjolla. Jotkut ravintolat paistavat leipänsä paikan päällä. Mutta jos leipä näyttää viipaleilta päivän vanhoja patonkeja, olet saanut todennäköisesti hyvän käsityksen siitä, mitä ruoka tulee olemaan.3. Viinilasit ovat suuria


Espanja tuottaa paljon viiniä - melkoisesti myös kauheaa ja ala-arvoista, mutta siellä on myös paljon hyviä merkkejä. Suurin osa espanjalaisista tietää hieman viineistä ja tietää pyöreän viini lasin vapauttavan makuja. Jos lasit ovat liian pieniä, sinun täytyy kysyä miksi. Joko ravintola ei halua sinun vapauttaa viinin makua huulillesi (huonoissa viineissä maku maistuu näin vielä pahemmalta) Tai ravintola ei noudata viiniä. He eivät kunnioita viiniään, miten voit olla silloin varma, että he kunnioittavat ruoan ainesosia?


Jos punaviini on kylmää, tämä on myös huono merkki. Mutta varokaa, punaviini tarjoillaan oikeassa lämpötilassa voi joskus tuntua kylmältä. 4. Paellaa kahdelle


Paella voidaan tarjoilla monelle ihmiselle kerrallaan Espanjassa. Usein se on tehty tunteja aiemmin ja lämmitetään mikroaaltouunissa tarvittaessa. Muissa ravintoloissa se on tehty muualla, jäädytetty ja sulatettu tilauksesta. Mutta todellinen, juuri keitetty paella lähes aina keitetään kohtuullisen suurella pannulla - joten se on aivan liian paljon yhdelle henkilölle. Joten jotta saat oikean kokoisen paella aterian, varmista että tilauksessa on paella "MINIMO dos personas".5. Miten Spot hyvä ravintola Espanjassa "IVA" sisältyy


IVA on espanjaksi "arvonlisävero" (ALV) ja useimmissa ravintoloissa se sisältyy hintaan. Ainoa syy, miksi he eivät sisällytä veroa hintaan on saada asikkaita - ja vain todennäköisesti turisteja. Siksi voit olettaa, että ravintola, joka ei sisällä veroja hintoihin ei paljoa kunnioita asiakkaitaan.6. Olut ei ole Cruzcampoa
Espanjan halvin olut on Cruzcampo - se on mauton ja tarjolla valitettavasti lähes kaikkialla. Vaikka löydät hyvän ravintolan, joka ajattelemattomasti tahraa mainettaan myyden tätä olutta, voit varmasti antaa ruokapaikalle pisteitä, jos he tarjoavat sinulle kuitenkin jotain parempaa olutta.  
 
San Miguel on lähes yhtä huono kuin Cruzcampo. 

 

7. Kokeile Tapaksia


Vaikka tämä vaatii istumista alas ja juoman sekä tapasten ostamista (ellet ole yhdessä niistä paikoista, joissa tapas on ilmainen), pieni puraisu tapasmenusta antaa sinulle hyvän osoituksen siitä, kuinka hyvää loput tulevat olemaan.