30.4.2013

Espanjan suurin pyhinvaellus juhla

Sijainti: Ermita del Rocío, El Rocío, Espanja

Päivämäärät: pyhiinvaelluksen päättepiste El Rocío helluntaina (49 päivää pääsiäisen jälkeen)


Liity pyhiinvaeltajiin, tai vain nautti kylän juhlatunnelmasta.


Espanjan suurin uskonnollinen pyhiinvaellusmatka kerää satoja tuhansia juhlivia pyhiinvaeltajia Huelva El Rocíon kylään muistoksi Nuestra Senora del Rocíon tarinaa.


13-luvulla, metsästäjä Almonten kylästä löysi patsaan ja alkoi kuljettamaan häntä kotiin. Mutta kun hän pysähtyi lepäämään, Virgin maagisesti sytytti palavan puun. Ennen pitkää kappeli rakennettiin juuri samalle paikalle jossa puu paloi (El Rocío) ja siitä tuli pyhiinvaelluskohde. Hermandades (veljeskunnissa)  tekevät pyhiinvaelluksen El Rocíolle.


Tänään, Romería del Rocío on valtava juhla kultti, joka vetää ihmisiä kaikkialta Espanjasta. Yli 90 hermandadesia, useita tuhansia jäseniä, sekä miehiä että naisia, jotka vielä matkustavat El Rocíolle jalkaisin, ratsain ja katetuissa vaunuissa. Tämä pohjimmiltaan Andalusialainen tapahtuma on juhlallinen. Ilmapiiri on samanlainen kuin Sevillan Feria de Abrilissa, osallistujat ovat hienoissa mekoissa. He laulaa, tanssii, juovat, nauravat tiensä El Rocíolle.


Kokonaismäärä tänä erityisenä viikonloppuna voi tavoittaa noin miljoona kävijää. Viikonloppu saavuttaa ekstaattisen huipentuman aamuyöllä maanantaina, kun jäsenet Almonte Hermandad, joka tulee kirkkoon ja kantaa nuken ulos sieltä. 

 
Sevilla, Huelva ja Almonte ovat suosittuja lähtökohtia, jos kävely pyhiinvaellus tapaan kiinnostaa. Villamanrique de la Condesa (Sevillan ja El Rocíon välillä) on toinen hyvä paikka aloittaa. Majoitus El Rocíon harvoista hotelleista ja huoneistot on usein varattava vähintään vuosi etukäteen, joten kannattaa harkita oleskelevansa Sevillassa, n 1,5 tunnin bussimatkan päässä.Paikallisia nähtävyyksiä: Parque Nacional de Doñana, Espanjan kansallispuisto joka pitää sisällään suuria kosteikkoja. Kaupungista itsestään on näkymät soiden yli, jossa luultavasti nähdään myös peuroja ja hevosia.Lisätietoja: Turismo Andaluz (www.andalucia.org)