24.4.2013

Espanjan kieliopinnot auttavat sopeutumaan uuteen maahan


Hola!

Jos aiot muuttaa Espanjaan, kielen oppiminen on ratkaiseva asia sen suhteen, miten hyvin sopeudut elämään uudessa maassa.

Tämä voi kuulostaa itsestään selvältä, mutta se on yllättävää, kuinka monta vähän vaivaa vaatii oppia uuden maan perussanasto. Hollantilaiset, pohjoismaalaiset, saksalaiset ja amerikkalaiset - itse asiassa useimmat ulkomaalaiset asuvat Espanjassa - kun Espanjassa ruvetaan työskentelemään on hyvä oppia espanjaa.


Britit edustavat nyt suurinta osaa Espanjan ulkomaalaisyhteisössä ja se on totta, että monet heistä näyttävät tulevan hyvin toimeen eläessään maanmiestensä joukossa jossa on harvoin kuultu tai puhuttu Espanjaa. Mutta ne, jotka ovat päättäneet tehdä paljon enemmän kuin vain "pärjätä" ovat huomanneet, että puhuessa espanjaa se avaa ovia ja rikastuttaa muuten melko vähäistä elämäntapaa.Espanjan opiskelu tekee helpompaa elämästä!


Yleisesti ottaen Espanjalaiset ovat erittäin ystävällisiä ja vieraanvaraisia ​​ihmisiä ja jotta tuntisit olosi kotoisaksi kannattaa nähdä hieman vaivaa päästä käsiksi heidän kieleensä ja kulttuuriin. Espanjalaiset ovat erittäin anteeksiantavia huonon kieliopin-tai lausumisen suhteen. Mutta monet ulkomaiset esim. kiinteistön ostajat, jotka eivät edes yritä kommunikoida espanjaksi ovat löytäneet odottamattomia vaikeuksia ja ovat tyytymättömiä paikallisiin. 


Jos olet lähellä eläkeikää ja aijot lähteä asumaan Espanjaan, tilannettasi parantaa, jos voit puhua espanjaa, vaikka et ehkä vielä sujuvasti, kun saavut maahan. 

 
On tärkeää muistaa, että Espanjassa on neljä virallista kieltä, ja saatat löytää itsesi alueelta, jossa puhutuin kieli, espanja (Castellano), on toissijaista. Katalaani on pääkieli Cataloiniassa, Koillis Espanjan mantereella ja toisaalla (Valencianoa) käytetään Valencian yhteisössä. Antiikin ja erittäin epätavallista kieltä Euskadia käytetään Pais Vascossa (Baskimaalla) ja Galicia on ensimmäinen kieli Galician Luoteis nurkassa maassa.


Muutaman syrjäisillä alueilla vanhemmat kyläläiset voivat puhua ja ymmärtää vain alueen omaa kieltä. Mutta lähes kaikilla voit tulla toimeen Espanjan kielellä vaikka tulet huomaamaan, että aksentti voi vaihdella suuresti. Espanjan aksenttia ymmärretään epäilemättä Madridissa. Jos haluat parantaa espanjankielen taitoja, katso suuria uutis kanavia jossa puhutaan selkeästi ja rupeat pian ymmärtämään sanoja sieltä täältä. Andalusiassa, sanojen lopussa äännetään laiskasti venyttäen ja sanoja tulee lyhentää.


Kuten muutto mihin tahansa suureen maahan maailmassa, aksentti ja paikallisuus vaikuttaa siihen, miten helppoa sitä on ulkomaalaisen ymmärtää tai puhua. Jos osaat valmiiksi latinaa,  monet sanat ovat samankaltaisia ​​ja siten helpompi muistaa. Espanjan kielen omaksumisen jälkeen saatat löytää halun yrittää oppia myös Italiaa.Työkalut kielen oppimiseen


Kun se tulee kysymykseen todellinen oppimisprosessi, näinä päivinä tavoissa on runsaudenpula. Voit oppia verkossa, investoida CD-levy pakkauksiin, kirjoihin tai muuhun opetusmateriaaliin, palkata kotiopettajan tai vierailla säännöllisesti paikoissa joissa kaikki paikalliset hengailee. Mikään ei poista estoja paremmin kuin pari lasillista paikallista tulilientä!


Luokkahuoneessa oppiminen saattaa tuntua liian suurelta muistutukselta koulu ajoista, mutta jos olet juuri muuttanut Espanjaan se on myös hyvä tapa tavata uusia ystäviä. Vielä tärkeämpää on, että luokan tapaaminen kerran viikossa auttaa pitämään kuria opinnoissa ja saa sinut oppimaan kieltä tietyllä vauhdilla. Uuden kielen oppiminen vaatii hieman päättäväisyyttä, hieman itsekuria ja paljon harjoittelua. Jos et ala käyttää Espanjan lauseita tai sanoja säännöllisesti sinulla on vaikeuksia muistaa niitä. Jotkut kutsuvat ystävistä kotiinsa kielikoulun kerran viikossa. Se auttaa myös rakentamaan ja säilyttämään sanastoa. Ja mikä sen hauskempaa!


Adios!