25.4.2013

Espanja on kävelijöiden paratiisi

Yksi parhaista tavoista löytää "todellinen Espanja" on tehdä se jalkasin

Siitä lähtien kun Laurie Lee julkaisi muistelmateoksen kävelymatkastaan Espanjassa vuonna 1969, matkanjärjestäjät ovat houkutelleet kävelijöitä eri puolilta maailmaa Espanjaan vaellus lomille. 


Kuuluisa Englantilainen runoilija ja kirjailija esitteli matkan Espanjan halki Espanjan sisällissodan (1936-39) puhkeamisen aikoihin. Hän rahoitti matkaa soittamalla viulua kaduilla ja jopa levytti matkan varrella.Espanjassa on laaja valikoima ihania kävelyreittejä.


Kuten Laurie Lee ja lukemattomat muut kävelijät ovat havainneet, Iberian niemimaa ja Espanjan saaret tarjoavat laajan valikoiman ihania kävelyreittejä vaarallisiin Pyreneiden polkuihin, pohjoisen upean vihreiltä kukkuloilta aina Andalusian etelä kärkeen asti.Espanja on toiseksi suurin maa Länsi-Euroopassa (Ranskan jälkeen) ja toiseksi eniten vuoristoinen (Sveitsin jälkeen). Monimuotoisuus Espanjan maantieteellisen sijainnin vuoksi tarkoittaa sitä, että maassa on tarjottavaa kaikenikäisille, kykyisille ja jokaiseen makuun.


Espanjan Pyreneillä


Pohjois-Espanjassa, Pyreneiden vuoristo on magneetti kävelijöille, rock kiipeilijöille ja seikkailu harrastajille. Tärkein kävely kausi on huhti-syyskuussa. Ankara sää talvella tekee monet vuoristopolut petollisiksi ja usein ylitsepääsemättömiksi. Jopa keskikesällä, voit kohdata äkillisen raekuuron. Sään vaihteluihin varautuminen on välttämätöntä.


Yksi suosituimmista kävely paikoista Pohjois-Espanjassa on kaunis Picos de Europa - sarja dramaattisia vuorenhuippuja, kanjoneita, rotkoja ja hedelmällisiä laaksoja jakamalla Asturian ja Cantabrian maakunnat. Se on maa, jossa on villisikoja ja susia, jossa vuoret ja metsät ovat satama eksoottiselle eläimistölle kuten salamanterit ja karhut.


Maan tunnetuimpia kävely reittejä on kaikkien tuntema Camino de Santiago, jolla on kulkenut pyhiinvaeltajat yli 1000 vuotta. Olemassa on useita erilaisia ​​lähtökohtia matka tekoon. St James (Santiago) on Galician pääkaupunki ja Santiago de Compostela sijaitsee luoteis nurkassa maata. Yksi suosituimpia reittejä on vaeltaa perinteinen 730 kilometrin pyhiinvaellus reitti alkaen Roncesvallesista Pyreneiden kautta Aragoniin, Navarraan, La Riojaan ja Castilla Leoniin.


Vuoristoinen sisämaa, Costa Blanca on suosikki kävely kohde keväällä, kun sää on sopivan lämmin, vuoret ovat kokolattiamaton tavoin täynnä orkideoita ja muita luonnonvaraisia ​​kukkia ja ilma on täynnä pistävää rosmariinin ja timjamin tuoksua.


Andalucia suosii talvi kävelijöitä. Lämpötila harvoin laskee alle 14 asteen talvikuukausina. Yksi dramaattisin kävely reitti Andaluciassa on löydettävissä Alpujarrasin eteläisellä puolella Sierra Nevadan vuoristoa. Se on maaginen paikka, jossa lumoaa keskiaikaiset ​​kylät kiinnittyneenä mahdottoman oloisesti eri puolin majesteettisia vuoria.


Mutta heinä-ja elokuussa, kun aurinko nostaa lämpötilan yli 40 asteeseen Andalucia on yleensä kielletty kaikille, mutta jos olet tyhmänrohkea - Älä unohda aurinkovoidetta ja lisätä sitä säännöllisesti!


Se tosiasia, että läsnä on käärmeitä, susia, villisikoja ja monia muita eläimiä Espanjan vaelluksilla tärkein on sää, joka aiheuttaa enemmän ongelmia kävelijöille kuin mitkään villieläimet joita he saattavat kohdata matkan varrella. Auringonpistos, auringon polttama iho ja nestehukka ovat yleisimpiä vaaroja, joten on tärkeää suojata itsensä kun auringolta; hattu, aurinkovoide, suojavaatteet ja runsaasti vettä.


Lisätietoa Santiago de Compostelan - reististöstä täältä