17.3.2013

Viini- ja brandy reitti The Marco de Jerez

Etelä Andalusiasta löydät Marco de Jerezin alueen jonne on syvästi juurtunut viinintuottajamaan perinteet ja paljon tarjottavaa matkailijalle. Voit maistella monipuolisesti viinejä alkaen kuivista kuten Fino sherry, ja luontaisesti makeista viineistä, kuten Moscatel ja täyteläisen väkevistä viineistä, kuten Manzanilla sherry. Ympäröivä maaseutu, alueen kulttuuri, sen gastronomia, ovat käytettävissä tapaamisiin, lepoon ja rentoutumiseen, täydelliseen elämykseen.
________________________________________________________________________________________

Viini kaupungit
Jerez, El Puerto de Santa María, Sanlúcar de Barrameda, Rota ja Chiclana ovat joitakin merkittävimpiä kaupunkeja tällä reitillä. Niissä on yli 3200 tuntia auringonpaistetta vuodessa. Tämä yhdistettynä vaikuttavaan Atlantin valtamereen, maaperän ominaisuuksiin ja alueen ominaispiirteisiin kuten tuuliin jotka takaavat täydellisen kypsymisen viinirypäleille läpi sadon. Nämä ovat viehättäviä kaupunkeja, joissa on pitkät perinteet, kuten voidaan nähdä hevosurheilun osalta Jerezissä ja härkätaisteluareenat; El Puerto de Santa María, Jerez ja Sanlúcar.

__________________________________________________________________________________________

Mitä löydän alueella?

  • Perinteiset Fiestat kuten pääsiäisen viikot Sevillassa, sekä alkuperäisiä juhlia, kuten Cadizin karnevaalit tai hevos tapahtumat kuten Jerezin Horse Fair ja hevoskilpailut Sanlúcarin rannalla.
  • Liikekeskukset jossa voit järjestää kokouksia parhaat tilat.
  • Aloittelijoiden golfkurssit golfkentillä, jossa voit rentoutua pelin lomassa.
  • Upeat luonnonsuojelualueet kuten Doñanan kansallispuisto ja Los Alcornocalesin Nature Reserve.
  • Herkullinen ruokakulttuuri tyypillisiä ruokia, kuten paistettua kalaa.

___________________________________________________________________________________________
 


Mitä viinejä alueelta löytyy
Kuivat, luonnollisesti makeat ja täyteläisen väkevät viinit. Nämä ovat viinit joita löydät Jerezin alueelta. Jotkut, kuten Fino ja Oloroso sherryt, ovat erittäin kuivia täydellisen käymisen vuoksi. Luontaisesti makeita viinejä tuotetaan yli kypsistä rypäleistä. Erityismainita menee Pedro Ximénezille ja Moscatel viineille. Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda sherry on oma alkuperäisnimitys alueen omalle sherrylle. Se on täyteläinen viini, kuiva aluksi ja makea jälkimaku.

_________________________________________________________________________________________

Miten sinne pääsee
Marco de Jerez alue on strategisesti Andalusiassa, Etelä-Espanjassa. Voit löytää suoria lentoja Jerezin kansainväliselle lentokentälle, ja pääset myös helposti maanteitse Sevillasta ja Malagasta (A-4 Sevillasta ja-7 tie Malagasta). Voit saapua Jereziin myös junalla, El Puerto de Santa María, Puerto Realin ja Lebrija junilla. Lisäksi joidenkin kaupunkien tarjontaan kuuluu upeat veneretket Cadiziin, kuten "Vaporcito de El Puerto de Santa María".