16.3.2013

Juhlat ja tapahtumat

Juhla ja tapahtuma kalenteri


Tammikuu

Kolme kuningasta tulevat Espanjaan (illalla ja yöllä tammikuun 5.). Joka kerta Espanjan kaupungeissa, aikuiset ja lapset juhlivat kauan odotettu kolmen kuninkaan saapumista. Kadut ovat täynnä paraateja  ja pienokaiset saavat makeisia ja pieniä lahjoja.San Sebastian, Baskimaassa on juhlapaikka tammikuussa. Vuonna 1812 Herra Wellington vapautti kaupungin Ranskan vallasta ja paikalliset vieläkin juhlistavat tapahtumaa.


Helmikuu
Sevillan Tapas Fair on paras paikka maistella espanjalaisia tapaksia - Sevilla on tunnettu tapaksistaan.

Älä missaa karnevaaleja Cadizissa, Teneriffalla, Barcelonassa ja Sitgesissa - näissä on valtavat juhlat, joihin kuuluu koko yön musiikkia ja tanssia, sekä tietysti naamiaisasuja.


Maaliskuu
Jerezin Flamenco Festivaalit tuo Espanjan parhaat flamenco laulajat ja tanssijat kaikkien ihailtavaksi. Jerezissä kannattaa tutustua hevoskeskuksiin - parhaat espanjalaiset hevoset löytyvät Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre centteristä.

Myös Viinitilat Jerezissä tarjoavat opastettuja kierroksia ja näytteitä maisteltaviksi.Fallas fiesta Valenciassa pitää nähdä ja se ei jätä välinpitämättömäksi. Valtavaa ja meluisaa katubileitä uskomattomia ilotulitus, joka päättyy massiiviseen puristetun paperimassa "Fallaksen" polttamiseen.
 
Huhtikuu
Tämä on ehdottomasti iso kuukausi espanjalaisille juhlille. Voit aloittaa Pyhästä viikosta (Semana Santa), mikä on tärkeä juhla koko Espanjassa, mutta ei pidä hukata Sevillaa, Cordobaa, Granadaa ja Malagaa. Seurakunnan jäsenet (Cofradías) kantavat  useita tunteja valtavaa puista Mariaa, ja näyttelee otteita Raamatusta.

 
Alcoy, Alicantessa sinulla on mahdollisuus mennä ajassa taaksepäin ja katsoa miten Moros y Cristianos (maurit ja kristityt) taistelevat jälleen Espanjan kuningaskunnasta.

 
Kahden viikon kuluttua Semana Santasta (pääsiäinen), sinun pitäisi tulla takaisin Sevillaan Espanjan suurimpaan vuosittaiseen juhlaan - Sevilla Fairille. Siellä voit maistella Andaluciaa parhaimmillaan - yhden kokonaisen viikon soi laulu, tanssi, syöminen, ja tietysti harrastetaan viinin maistelua.

Toukokuu
Cruces de Mayo, Granadassa ja Cordobassa, missä suuret ristit ripustetaan koristeellisesti ympäri kaupungin katuja. Cordobassa jatkuu juhla Fiesta de los Patios henkeen,  kilpailu jossa valitaan kaupungin kaunein kukin katettu terassi.Feria de Cordoba (Cordoba Fair), suuri espanjalainen Fiesta, joka kilpailee Sevillan kanssa huhtikuussa suuruudellaan.

Kuuluisa Feria del Caballo, Jerezin Horse Fair pidetään myös tässä kuussa.Nyt on aika mennä ylös pohjoiseen, Madridiin, Espanjan pääkaupunkiin, jossa voit nauttia suurista härkätaistelu festivaalista, San Isidro.

 
Kesäkuu
Jos olet utelias uskonnollisille pyhiinvaellukselle, yksi suurimmista Espanjassa (1 miljoona ihmistä), kulkee Romería del Rocioa pitkin. Pyhinvaeltaja matkustaa jaloin tai hevosella ja kulkee kylään jossa Virgin oli - El Rocio Huelvaan.Toinen uskonnollinen juhla on Corpus Christi jota vietetään eri tavoin eri puolilla maata, erityisesti Toledossa ja Sevillassa.

Tämä on aika juhlistaa Summer Solsticea, jota vietetään eri tavoin ja tämä on muotia ympäri maailmaa. Hogueras de San Juan (juhannus kokkoja ja ilotulitteita) juhlia pitkin päivää pidetään etelässä ja varsinkin Alicantessa.Siirry Granadaan osallistuaksesi hienoon International Festival of Music and Dance. Alhambran palatsi ja kaikki kaupungin kadut ovat täynnä ääntä, Espanjalaisia kitaroita, kastanjetit, flamenco-tanssia ja paljon muuta.


Heinäkuu
Heinäkuussa Cordoba palaa jälleen lavalle Festival de Cordoban siivin, International Guitar Festivaleilla, joka tapahtuu Alcazarin puutarhassa. Paikka on täynnä kitaran ja flamenco harrastajia.Vuotuinen San Sebastian Jazz Festival. Jo yli 40 vuotta on San Sebastian tarjonnut parhaat Jazz , avaamalla trendejä ja löytääkseen uusia kykyjä.

Kuka haluaisi menettää kuuluisaan sonnien Pamplonaan?Varaa hotellisi etukäteen San Ferminiin, joka alkaa aina 7. ja kestää viikon.Voit myös mennä etelärannikolle ja siellä järjestetään Dia de la Virgen de Carmen, 16. heinäkuuta jossa ryhmä kalastajia kuljettaa Neitsyt Carmenin patsasta vene saattuessa merellä, yleensä mukana on vaikuttava ilotulitus.

Almuñecar puolestaan Granadan rannikolla, on loistava paikka Dia de la Virgen de Carmenin seuraamiseen.Vaikka kaikilla ei ole aikaa ja energiaa kävellä koko pyhinvaellusmatkaa, tie Santiago de compostelaan on loistava turisti paikka retkeilijöille ja vaeltajille. Tie kulkee läpi joistakin maan upeimmista maisemista ja päättyy Santiago de Compostela (Galicia), jossa Pyhän hauta sijaitsee Cathedralissa.


Elokuu
Mitä ajattelisitte jos voisitte läimäyttää ihmisiä kypsillä tomaateilla ja he vain nauttisivat siitä? La Tomatina on epäilemättä yksi Espanjan hulluimmista festivaaleista. Vuodesta 1944 on vuosittain, kuun viimeisenä keskiviikkona järjestetty juhlat Buñolissa, Valenciassa. Ajankohta välillä 11.00 ja 13:00. Tomaatti sotaa kutsutaan Tomatinaksi. Tämä on todellakin maailman suurinta tomaatti taistelua!


Syyskuu
Jos satut pitämään kuohuviinistä ja Cavasta (Espanjan lajiketta Champagne), sinun tulee liittyä Catalunyan Cava viikolle juhlimaan. Koko festivaali on omistettu hienolle Katalonian version samppanjalle.

Syyskuu on ehdottomasti viinin ja sadonkorjuun kuukausi. Lukuisien syksyn festivaalien on Jerez de la Fronterassa: n Fiestas de Otoño. Joilla kolme viikkoa on omistettu sherryn maistelulle, hevosille ja flamencolle.Myös Fiesta de San Mateo Logroño (La Rioja, Espanja viinin maa) juhlivat rypälesatoa isolla festivaalilla.

Barcelona juhlii suurinta fiestaansa, Festes de la Merce juhlilla joissa nähdään folkloristiikkaa paraateja, ilotulituksia, lohikäärmeitä ja jättiläisiä. Tämä on loistava tilaisuus löytää yksi kiehtovimmista kaupungeista Espanjassa.


Lokakuu
Lokakuun suurin päivä on Dia de la Hispanidad, maan fiesta (kaupat ovat kiinni) jolloin muistetaan Kolumbuksen maahanlaskua Amerikassa. Juhla on erityisen suuri Zaragozassa jossa myös juhlitaan Virgin, La Virgen del Pilarin päivää.


Joulukuu
Joulu on iso perhe fiesta mukana runsaasti ruokaa (erityisesti makeisia) ja juhla, joka vie aina 6 tammikuuta asti (Kolmen kuninkaan päivä). Noche Buena (Christmas Eve) 24. taipumus olla hyvin hiljainen ilta, jolloin kaikki perheet syövät illallista yhdessä. Noche Vieja (uudenvuodenaattona) kaikki osallistuvat puolenyön lähtölaskentaan.

Tietenkin älä unohda syödä kahtatoista viinirypälettä juuri ajoissa ennen uuden vuoden vaihtumista!