16.3.2013

Espanjan viinireitit - Montilla-Moriles

Espanjan viinikaupunkien järjestön (ACEVINin) viinireittien avulla voit tutustua joidenkin Andalusian alueen sekä koko Espanjan perinteikkäimpien viinialueiden kulttuuriin ja elämäntyyliin.

Voit vierailla viinikellareissa, tutustua viininvalmistukseen, majoittua keskelle viiniviljelmiä, opetella viininmaistamista ja löytää parhaat mahdolliset gastronomiset viini- ja ruokayhdistelmät... Pääset nauttimaan espanjalaisista viineistä kaikilla aisteillasi.

Montilla-Moriles viinit ovat erinomainen lähettiläitä Andalusiassa. Kaikki on seurausta pitkään jatkuneista viinintuotta perinteestä ja hitaasta ikääntymisen prosessista.
Montilla-Moriles viinitie antaa sinulle mahdollisuuden tutustua tämän vaivalloisen prosessin salaisuuksiin, joka on osa omaa identiteettiä Cordoban maakunnassa. Tutustu laajaan valikoimaan erilaisia viinejä vaikka tapaksia samalla nauttien - todellinen herkkupala. Voit myös nauttia muita nähtävyyksiä joita alueelta alueelta löytyy, joka sisältää monumentteja ja hienoa gastronomiaa.
____________________________________________________________________________________

Viini Kaupungit

Montilla, Cordoba, Lucena, Moriles, Aguilar de la Frontera, Fernán Nuñez, Montemayor, La Rambla ja Puente Genil ovat joitakin kaupunkeja tällä reitillä, maisemaa hallitsevat viiniköynnökset, oliivipuut ja viljakasvit. Tuotantoprosessin ja viinien lisäksi, täällä voit myös löytää runsaasti lukuisien eri kulttuurien perintöä.
____________________________________________________________________________________

Mitä löydän alueella?

Nauti tapaksia: tämä epävirallinen syömistyyli on täydellinen tapa maistella tyypillisiä herkkuja ja paikallisia ruokia Cordobassa.

Perinteiset, vilkkaat Fiestat kuten Cordoban Piha Festivaali ja Montillan Wine Harvest Festivaali, voit kokea kaiken hevoskilpailuista perinteisiin rypäleen puristus polkemiseen paljain jaloin.
____________________________________________________________________________________

Nähtävää

Cordobasta löydät upeita kohteita jotka on nimetty Unescon maailmanperintöluetteloon. Erityisesti kannattaa mainita Suuri moskeija.

Kaupungit ja kylät sisältävät historiallisia rakennuksia, kuten linnoja; Lucena ja Montemayor ja komeita talot kuten; Fernán Núñez ja Aguilar de la Frontera.

Viinitie vierailulla kävijät voivat oppia lisää kulttuuria, gastronomiaa ja tutustua luontoon.

Museot: in Campiña Museum Fernán Núñez, löydät ulkoilma-keskuksen, joka on rakennettu lahjoitusten voimin sekä veistos näyttelyn. Keramiikka museo La Rambla, vierailijat voivat nähdä kokoelman 15-luvulta kuitenkin nykyaikaisessa rakennuksessa.

Vapaa-aika ja teemapuistot: Aguilar de la Fronterassa isännöidään monia teatteri ja eri viini-teema tapahtumia.
___________________________________________________________________________________

Historia:

Tie vie matkalle Rooman menneisyyteen mm. Villa Fuente de Alamo Puente Geniliin. Tutustu hyvin säilyneeseen arkeologiseen huvilaan, joka oli alun perin omistettu viinille ja öljylle.
___________________________________________________________________________________

Mitkä ovat alueen viinit?

Laaja valikoima viinejä tuotetaan Montilla-Morilesin seudulla: Viinit, Fino, Amontillado ja Oloroso sherryt, palo Cortado, Moscatel ja Pedro Ximénez (yksi kuuluisimmista) ovat vain muutamia lajikkeita joita voit maistella. Huomaat että viinit ovat täydellisiä tapaksia, jälkiruoaksi, mukana suolatut lihat, kala ja äyriäisruoat. Tämä suuri valikoima tarjoaa monia eri sävyjä: alkaen rapea, kuiva makea, hedelmäinen, vaalea, melkein läpinäkyvä kultainen, hasselpähkinä, erilaisia kukkakimpuin mausteisia ... Mitä enemmän, näet kuinka perinteinen andalusialainen mestareiden viini kellareissa valmistuu on se näytelmä sinänsä.
___________________________________________________________________________________

Miten sinne pääsee

Montilla-Moriles viinitie on Etelä-Espanjassa, Andalusiassa, alueiden Genil ja Guadajoz-joen Córdoban maakunnan välissä. Sevillan ja Málagan kansainväliset lentokentät ovat hieman yli tunnin ajomatkan päässä, ja sieltä pääsee lentäen. Rautateitse, on erinomainen yhteys AVE suurnopeusjunalla, joka vie sinut Cordobaan Madridista vain 1 tunnissa ja 45 minuuttissa, tai Sevillasta 40 minuutissa. Jos haluat matkustaa autolla, A-4-moottoritietä Cordobaan Madridista (394 km) ja Sevillasta (142 km), liittymää-45 kaupunkien ja kylien välillä.