Churros on Espanjassa instituutio



Yleensä niitä syödään osana myöhäistä aamiaista viikonloppuna. Monet menevät ulos syömään niitä perheen kanssa tai niitä tehdään kotona - se ei voisi olla helpompaa.  

Ei ole mitään parempaa kuin kuuma, sokerinen munkki ja suklaakastiketta. Herkullista.

 

CHURROS
Annoskoko: 4-6 hlö

Ainesosat: 

vehnäjauhoja 250 g 
suolaa 1 
ripaussuolatonta voita 50 g 
vettä 200 ml 
sokeria 50 g
 kasviöljyä 300 ml

 

Suklaa:
tummaa suklaata (70% cacao) 150 g
kuohukermaa 300 ml 
vaniljatanko 1 
kanelitanko 1 
kuohukermaa 100 ml


Sekoita jauhot ja suola yhteen kulhoon. Kuumenna voi ja vesi pannulla ja kiehauta. Kaada jauhot koko ajan sekoittaen lusikalla mukaan. Sekoita hyvin ja pidä kylmässä 30 minuuttia.


Samalla raasta suklaa kulhoon. Kuumenna kuohukerman kanssa vanilja- ja kanelitanko - kuumenna kiehuvaksi. Poista vanilja- ja kanelitanko ja sekoita raastettu suklaa kunnes se on täysin sulanut. Samalla vispaa sekaan kuohukerma.


Lämmitä 300 ml kasviöljyä 160-180 asteessa. Tee taikinasta pitki putkia n15 ja sekoita ne kuumaan öljyyn (nämä voidaan johtaa kierteelle tai tehdä niihin silmukoita esteettisistä syistä), ja kypsennä n.  7-10 minuuttia, kunnes ne tulevat kullanruskeaksi. Poista öljy ja taputtele niitä imukykyisellä talouspaperilla ja pölytä ne caster sokerilla. Tarjoile suklaan kanssa.


Kun churrot ovat valmiita, jaa ne ja suklaa kuumiin laseihin ja laita loraus kermavaahtoa lusikalla päälle. Jos olet valmistanut suklaan etukäteen ja haluat lämmittää sitä viime hetkellä, varo kiehauttamasta sitä tai seos voi hyytyä.