17.3.2013

Andalusian historia

Kun maurit hyökkäsivät Espanjaan 8. vuosisadalla alueesta tuli mahtava El Andalusin valtakunta ja sen pääkaupunkina toiminut Cordoba muutettiin ​​käsittämättömäksi vaurauden, hienostuneisuuden, kulttuurin ja oppimisen keskukseksi, joka oli vertaansa vailla kaikkialla koko länsi- ja islamilaisessa maailmassa.

Legendan mukaan islamilainen El Andalus pyysi Allahilta viittä asiaa - kirkasta sinistä taivasta, merta täynnä kaloja, puita täynnä kaikenlaisia ​​hedelmiä, kauniita naisia ​​ja oikeudenmukaista hallintoa.

Allah myönsi heille kaiken muun paitsi viimeisen sillä perusteella, että jos kaikki viisi lahjaa olisi suotu, valtakunnasta tulisi älytön paratiisi.

Ja Andalucia on juuri niin lähellä paratiisia kuin se on tänä päivänä mahdollista. Sen alueet on siunattu kauniilla maaseudulla, majesteettisilla vuorilla ja 900 km rantaviivalla, joka on tehnyt siitä yhden maailman suosituimmista lomakohteista.


Olipa sitten osa puhallettavia banaani veneitä, koko yön kestäviä diskoja tai upeaa maurien arkkitehtuuria ja keskiaikaisia ​​kyliä, Andalusialla on vastustamaton vetovoima.


Valtaosa lomailijoista suuntaavat matkansa kuuluisalle rannikolle - Costa de la Luz, Costa del Sol, Costa Tropical ja Costa Almeria - jotka tarjoavat loistetta, glamouria ja vauhdikkaita perheen viihdekeskuksia.