13.3.2013

10 yleisintä huijausta
Vaikka usein on turvallisempaa ulkomailla kuin omassa kotikaupungissa, muutama huijauksia näyttää ilmaantuvan kaikkialla maailmassa. Toista mantraa: jos se näyttää liian hyvältä ollakseen totta, se on liian hyvää ollakseen totta …
 1. Vale poliisi

  Joskus hän on myös todellinen poliisi, yleensä he vaativat nähdä passin ja tai löytävät jotain vikaa viisumista, mutta ehdottavat että kaikki murheet on ohi, jos maksat sakon heille käteisellä. Juuri nyt. Pysymällä rauhallisena ja tarjoamalla käyntiä heidän kanssaan poliisiasemalle asian selvittämiseksi tilanne yleensä ratkeaa ja he antavat virheen anteeksi.

  2. Koru tai matto tarjouksia

  Yksi sisäänkäynti myymälään, usein taustalla on innostunut taksi tai riksa kuljettaja, sinulle tarjotaan paljon niin mielettömän edullisia tuotteita, että kieltäytyminen tuntuisi jopa käsittämättömältä. Mieti uudelleen - nämä helmet tulevat olemaan arvottomat ja matto jonka ostat ei kestä kotona ollenkaan. Oikeat kauppiaat eivät toimi näin .

  3. Lentokenttä taksit

  Ajuri vie sinut kaupunkiin ja kokeilee matkan aikana jokaista temppuaan, kysyen sinulta asioita ja samalla kun tarkkaivaisuutesi herpaantuu ajeleminen kaduilla paisuttaa taksin hintaa korkeammaksi. Tämä on yleensä vaaratonta, mutta sinun pitäisi vain matkustaa lisensoiduilla takseilla, ja jos et voi maksaa etukäteen eli sopia maksua ei kyseessä ole oikea kuski.

  4. LomaosakkeetSinua lähestyi erittäin lupsakka nuorimies, joka tarjoaa sinulle etukortin, ilman ehtoja. Hän on ystävällinen, niin hyväksyt kortin ja kas kummaa, olet voittanut jonkinlaisen palkinnon, joka voi olla mitä tahansa t-paita ja rahaa lomalla. Mikä saalis? Paikallinen vaatii sinua seuraamaan häntä hotelli lle (joka saattaa olla tunnin ajomatkan päässä) jotta voit noutaa palkinnon. Paikallinen sanoo, että jos et tule hänen kanssaan, silloin hän ei saa palkkaa työstään. Kuitenkin, jos lähdet mukaan sinut sekoitetaan osaksi muita turisteja ja pakotetaan katsomaan tunnin mittainen esitys lomaosakkeista, joita sinut painostetaan ostamaan erityisen alennettuun hintaan. Jos tulet ulos lompakko ehjänä, pahimmillaan olet hukannut koko iltapäivän jonka olisit viettänyt rannalla rennosti.

  5. "Tämä on suljettu"

  Joissakin maissa taksinkuljettajat yrittävät kertoa teille, että valitsemasi hotelli, ravintola tai kauppa on kiinni ... mutta on olemassa vielä toinen, vielä parempi paikka jossa sinun pitäisi vierailla, josta he voivat siis poimia provision. Tämä on enemmän ärsyttävää kuin haitallista, mutta aina kannattaa etsiä mm. ravintola itse.

  6. Moottoripyörä huijaus

  Unelmiesi ajelu skootterilla ympäri maaseutua voi nopeasti muuttuu painajaiseksi, kun pyörä jonka vuokrasit hajoaa tai joudut onnettomuuteen. Skootterin vuokraaja on nopea arvioidessaan vaurioituneen pyörän vahinkoja. Korjaamiseen lisätään valitettavasti myös kuluja jotka eivät aiheudu sinun toimista vaan esim. aikaisempien asiakkaiden kolhuista. Voit joutua pulittamaan satoja euroja ylimääräistä. Suosittelenkin, että ennen kuin lähdet ajamaan sillä ota valmiiksi valokuvia pyörästä. Näin voit todistaa pyörän kunnon vuokrattaessa.

  7. Moottoripyörä huijaus 2

  Moottoripyörässä jonka olet vuokrannut on mukana lukko ja kaksi avainta: sinulla on yksi, ja vuokra yhtiöllä on muita avaimia. Kun olet pysäköinnyt pyörän puistonreunaan yritteliäs henkilö vuokraamosta saapuu ja "varastaa" skootteri ja myöhemmin pyytää sinua maksamaan suuren summan rahaa korvataksesi "varastetun" skootterin. Kun olet luovuttanut passin ja olet allekirjoittanut sopimuksen, olet velvollinen maksamaan siitä. Ota pyörään oma lukko ja avain ja vanha passi välttääksesi tämän huijauksen.

  8. Linnun paskaa

  Yllättävä läiske lintujen paskaa laskeutuu sinua kohti korkealta ja nopeasti muukalainen, pyyhkii paitaasi puhtaaksi. Tilanteen sekavuus, ja arvoesinet on poistettu henkilöltä joka ei, koskaan näe niitä uudelleen. Toinen variaatio samasta huijauksesta on että 'vahingossa' valuu sinappia tai muita mausteita päällesi.

  9. Baari / kahvila huijaus

  Nuoret paikalliset tytöt lähestyvät turisti aja saatuaan luottamuksen jutustelullaan, sitoudut heidän mukaansa paikalliseen baariin / kahvilaan. Innoissaan alat keskustella ja tarjoat heille juotavaa. Saatuaan laskun, tytöt ovat menneet, ja kaikki on jäänyt sinun maksettavaksesi.

  10. Hotelli huijaukset

  Kun hyppäät pois junasta tai bussista outoon kaupunkiin ja otat taksin, pyydät heitä viemään sinut tiettyyn hotelliin. Olet maksanut rahaa usean yön majoituksesta, olet varannut päiväretkiä.... Hotelli on poikkeuksellisen hiljainen. Olet tullut huijatuksi ystävällisen paikallisen toimesta joka puhui sinulle bussissa, ja nopean puhelun jälkeen hän joutui ottamaan sinulle taksin, jonka kuljettaja vei sinut nopeasti hotelliin joka oli heidän valinta ei sinun.

  Kuten hyvin öljytty kone, he työskentelivät yhdessä, jotta voit luovuttaa kaikki käteisvarat heille heti. Monet hotellit ovat harvoin samaa tasoa, joten varmista, että olet oikeassa hotellissa ja osoitteessa, ennen kuin olet allekirjoittamassa mitään tai sotkemassa elämäsi.