9.2.2013

Parhaat juustot maailmalta

Antonio Marquez, Ponceletin myymäläpäällikkö, Madrid (www.poncelet.es), kertoo kaikkein suosituimmista juustoista.

Camembert. Homeinen juusto Ranskasta (kypsyy välillä 3 viikkoa ja 1 kk) hedelmäisen valkoinen, voidaan tarjoilla punaisien hedelmähillojen kanssa. Ruoanlaitossa kastikkeisiin.


Emmental. Tämä ranskalainen juusto sopii erinomaisesti keitetyn pastan kanssa (kypsä 4-6 kuukautta) voidaan ottaa nuori valkoinen ja hedelmäisen punainen, mukana hedelmiä ja pähkinöitä. Ruoanlaitossa: fonduet ja raclette.

Parmesan. Klassinen italialainen (2 vuotta eräpäivää),  sopii erittäin hyvin tuoreeltaan omenoiden ja punaviinin kera

Ruoanlaitossa: risotto, carpaccio, riisi ...

Idiazábal. Baskimaan juusto on valmistettu lampaan maidosta Lacha, ihanteellinen ryhti " txacolí " ja mukana tuoreita hedelmiä.  

Ruoanlaitossa: kastikkeet lihalle.

Stilton. Englanti sininen, johon sulautuu hyvin saksanpähkinät ja hasselpähkinät, ja sopii nautittavaksi makeiden viinien kanssa.

Ruoanlaitossa: hyvä perusta kastikkeisiin.

Torta del Casar. Klassinen Extremadura. Leikataan ylhäältä ja ehkä hieman keskeltä samalla veitseillä (on parasta olla lämmitetty). Tarjoillaan makean viinin ja hyvän leivän kera.

Tête de Moine. Sveitsiläinen, paahdettu maku ... Leikkaa alkuun, aseta veitseen ja käännä muodostaen "kukat" juustoon. Yhdistä samppanjan, nuorten viinien ja pehmeiden makkaroiden kera.

Murcian vuohenmaidosta valmistetut juustot. 

Ruoanlaitossa: pasta kastikkeet ja kakut.

Kaksi ranskalaisia ​​klassikkoa:
Camembert ja emmental ovat täydellisiä esimerkkejä tietää millaista veistä tulee käyttää. Camembert ja kaikki pehmeät juustot leikataan veitsillä.