1.2.2013

Nähtävyydet - El Chorro

"Kuolemanloukku" kävelytie, joka on saavuttanut maailmanlaajuista kuuluisuutta YouTubessa on tuotu esiin yhtenä matkailun hotspot-alueena.

100-metriä korkea Caminito del Rey kävelytie on kiinni El Chorro rotkon seinämässä.

YouTubessa rohkeat kiipeilijät uhmaavat vaarallista polkua, kävelevät kapeaa rautapalkkia pitkin jonka alla ei ole mitään muuta kuin raitista ilmaa ja 100 metrin lasku.

Kohde on tunnettu äärimmäisestä vaarasta, neljä ihmistä on kuollut Caminito del Reyssä viimeisen neljän vuoden aikana jotka ovat yrittäneet kiivetä rotkon reunaa pitkin, vaikka se on ollut suljettu yleisöltä vuodesta 2000.

Nyt Andalusian hallituksen Matkailu kunnanvaltuutettu Rafael Rodriguez pyytää Malagan lääninhallitusta tekemään yhteistyötä hänen kanssaan. Hän haluaa toteuttaa pikaisesti peruskorjauksen murenevan vetovoiman kohteeseen. Monien mielestä  se on "vaarallisin polku maailmassa" ja "Walkway of Death".

Rodriguez huomautti, että Caminito del Reystä voisi helposti tulla merkittävä matkailukohde, sekä vaeltamisen osalta, kosteikkojen ja esihistoriallisten luolien kuten Ardales osalta ja Bobastro arabi-aikakauden raunioiden nähtävyytenä.

Viime heinäkuussa, hän ilmoitti suunnitelmista aloittaa työnsä jonka kustannukset tulisivat nousemaan 5 000 000 euroon, mutta remontit viivästyivät. Malaga lääninhallitus peruutti 980 000 euron osuutensa jota sen oli tarkoitus tarjota kohteelle.