30.1.2013

Keitot - Vihanneskeitto



Espanjalaiset syövät kuumimpaan kesä aikaan erilaisia kylmiä keittoja joiden maku on uskomattoman täyteläinen. Näin pohjoismaalaisena ei tule ajatelleeksi talven pakkaspäivien lomassa, että keiton voi todella nauttia kylmänäkin. Tämä keitto nautitaa kuitenkin lämpimänä maalaisleivän kera.


 
Ainekset (4 henkilöä
300 g La Sirena parsaa
200 g sipulia  
200 g La Sirena pavut  
200 g baby porkkanoita  
200 g La Sirena kurpitsa 
1 litra kasvislientä 
50g sokerijuurikkaan idut (valinnainen)
30 g oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

Ota parsa jääkaapista. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuli noin 3-4 min ajan. Lisää porkkanat, pavut ja peitä liemeen. Mausta suolalla ja keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää parsa ja keitä 3 minuuttia lisää. Lisää vielä suolaa maun mukaan ja jaa keitto kulhoihin. Ripottele pippuria päälle ja sijoita keskelle kourallinen sokerijuurikkaan ituja. Tarjoile maalaisleivän kera.