16.1.2013

Asuntojen hinnat laskevat edelleen

ESPANJAN asuntojen hinnat voivat pudota edelleen 50%:iin ja kipuaa arvioiden mukaan takaisin normaalille tasolle noin 15 vuoden aikana asiantuntijoiden mukaan.

Costa del Sol on yksi eniten asuntojen hinnoista kärsineitä alueilta maassa, jossa yhteensä ennustetaan olevan jopa 75%:n hinnan pudotus joillakin alueilla.Myynnissä on 800 000 käytettyä asuntoa Espanjan kiinteistömarkkinoilla, 300 000 kaupat on suljettu pankkien toimesta ja edelleen 150 000 asuntoa odottaa sulkemis menettelyä.
 

700 000 keskeneräistä asuntoa odottaa markkinoilla ja toinen 250 000 on vielä rakenteilla.

"Markkinat on rikki", sanoi Fernando Rodriguez de Acuna, varapuheenjohtaja Espanjan talouden konsultointi yrityksestä RR de Acuna & Asociadosista.

"Paikoissa kuten Castello, Valencian lähellä, jossa yli-kehitystä tapahtui, pankit eivät rahoita nyt mitään ja suurella todennäköisyydellä näitä rakennuksia ei koskaan myydä. Ne jäävät yliajäämäksi."

"Pankit tarjoavat valtavia alennuksia asunnoista ja kukaan ei osta silti. Marbellan asuntomyynti on jo vähentynyt 50%:lla ja hinnat ovat menossa alaspäin ja alaspäin. "