Suklaa tikut

Herkulliset suklaa tikut syntyvät helposti keneltä tahansa.

Voit valmistaa eri variaatioita mm. käyttämällä maidon ja kerman sijasta mehutiivistettä. Kaakaojauheen sijasta mansikanmakuista kaakaota jne.

Vain mielikuvitus on rajana..




Suklaa mehujää tikkujen valmistus ohje:

360 ml. maitoa

200 ml. kermaa

100 ml. maitotiivistettä

120 gr. sokeria

50 gr. kaakaojauhetta

1/2 tl. suolaa

1 vaniljatanko (voidaan korvata vaniljasokerilla)

2,5 tl. maissijauhoa (maissitärkkelystä)

Aloitamme liuottamalla maissitärkkelystä hieman maitoon. Avaa vaniljatanko ja poista siemenet. Sen jälkeen, laita kattilaan kaikki ainekset ja kuumenna keskilämmöllä, sekoittaen, kunnes se alkaa kiehua ja muodostuu tasainen seos, sileä ja hieman paksuuntunut.

Sitten, poista lämmöltä ja anna jäähtyä huoneen lämpötilaan.

Lisää seos muotteihin ja lisää tikut keskelle ja jäädytä noin 5 tuntia vähintään ennen tarjoilua.