18.10.2012

Seitsemän vinkkiä onnelliseen matkaan

Onnellisuus on osa tiedettä, osa taidetta, osa onnea. Matkailijoille ei voida taata hyvää säätä, se mikä on varmaa ei voida myöskään taata onnellista matkaa, ja täydellinen loma ei tule pillerin muodossa. Mutta vähän tietoa ja taitoa matkasta voi tehdä jo paljon paremmat edellytykset onnelliseen lomaan.

Tässä on seitsemän yksinkertaista reseptiä onnelliseen matkaan..


 
1. Tutki enemmän, kuluta vähemmän


Älä tuhlaa ämpärillistä arvokasta aikaa jäljittääksesi niitä harvoja tarjouksia tarjousten suosta, ellet halua löytää itseäsi turhautuneena ennen kuin olet edes aloittanut matkaa. Sen sijaan kokeilla tätä lähestymistapaa: valitse kohde jonne voit matkustaa mukavasti, ja tee hieman esitutkimusta oppiaksesi lisää paikasta jonne olet menossa ja löydä kokemuksia ja nähtävyyksiä, jotka sopivat sinulle - jopa 30 minuuttia riittää.


Miksi tämä johtaa onnelliseen matkustamiseen? Ei ole yllättävää, kuluttajien tyytyväisyys tutkimukset ovat osoittaneet, että ihmiset haluavat rahalleen vaihtoehtoja ja ottamalla arvokkaampia lomia, se tarkoittaa samalla laadukkaampaa. Tämä toimii suklaan, hajuvesien ja viinien kanssa yhtä hyvin kuin se toimii matkan valinnan kanssa.


2. Tee matka paremmin ennakoiden


Tutkimuksissa on havaittu, että monet matkailijat löytää hauskimmat osat matkasta jo ennen matkaa. Jotkut saattavat suunnittella matkaa hyvissä ajoin tai saada eniten nautintoa suunnittelemattomuudesta. Matka itsessään voi olla vähemmän hauska kuin matkan suunnittelu.


On olemassa monia etuja matkavarauksesta etukäteen, mutta älä aliarvioi spontaanisuutta: on jotain ihastuttavan hullua hypätä koneeseen, kaukaiseen maahan pienellä varoitusajalla. Olet suunnitellut olevasi töissä torstaina, mutta oletkin matkustanut tiesi Thaimaan saarelle - pomolle irvistäen vielä?


3. Lisää ripaus epämukavuutta


Jos keräilet matkoilta muistoja ja tarinoita, pidä tämä mielessä: voimakkaasti emotionaaliset tapahtumat luovat pitkään pysyviä muistoja. Viikko aurinkoa riippumatossa lukien vampyyri romaania saattaa kuulostaa juuri siltä mitä lääkäri määräsi, mutta pulssin nopeutuminen Koskenlaskuretkellä säilyttää muistosi paljon kauemmin.


Matkailu kirjailija Tim Cahill toi matkailijoille seuraavan asian itsestään selvänä: "Adventure on yksinkertaisesti fyysistä ja henkistä epämukavuutta." Se on klassinen matka paradoksi: jos olet valmis kärsimään vähän, säikähtää irti arjesta, muistot matkalta ovat vahvempia.


 4. Rakenna omaa ylellisyyttä

Jos sinulla ei ole varaa ylellisyyteen, muuta määritelmä ylellisyys. Monet luksus hotellit veloittavat ylimääräistä pinnallisen ylellisyyden ja muodollisuuden tarjoamisesta, joka ei vaikuta matkaasi paitsi laskun loppusummassa. Seuraa Kattokruunu lakia: mitä suurempi kattokruunu aulassa on sitä enemmän ylihinnoittelua maksat laskussasi. 


Kyselytutkimukset ovat huomanneet, että monet matkailijat kokevat hotellin olevan tärkeämpi kuin palvelun laadun. Kun varaat matkan, tee luettelo tekijöistä, jotka tekevät sinulle mukavan olon ja jolloin tunnet olosi rennoksi, ja keskity niihin. (Jos vastaus on "iso kattokruunu", kaikin mokomin mene sitä kohti.) Jos aijot viettää koko matkan hotellissa, löytää mukavia, käteviä, ja (jos mahdollista) kulttuurisesti mielenkiintoisia paikkoja nukkua, säästä matkarahasi arvokkaisiin kokemuksiin jotka muistat. 


 5. Ylläty ja etsi 

Onnellisimpia hetkiä matkustamisessa ovat lähes aina niitä jolloin ei nähnyt asioiden tulevan. Yllätysjuhlat on hauska yllätys, jolloin et tiedä, että ystäväsi odottavat hypätäkseen ulos sohvan takaa ja onnitellakseen sinua. Mikä tahansa yllättävä tunnereaktio - saa sinut onnellisemmaksi kuin suunniteltu hauska.


Joten miten napata siivu yllätyksellisyyttä? Monet suurimmista matkakertomuksia aloittaa etsimisellä, ja yhtäkkiä jotain odottamatonta, mielenkiintoisia asioita tapahtuu. Kokeile itse, se toimii. Sen ei tarvitse olla suuri arvaus, se vain on pyrkimys. Jäljitä syntyperä ja löydä omien isovanhempiesi talo, astu sisään.  Etsi harvinainen lintu, jota ei ole nähty luonnossa vuosikymmeniin. Talo voi olla poissa, et ehkä koskaan näe lintua, mutta matkan varrella olet taatusti tavannut ihmisiä, saanut unohtumattomia kokemuksia, jotka eivät koskaan löydä tietänsä opaskirjaan, ja vuorovaikutuksessa maailmaan et edes ajatelle enää niin kuin turisti.


6. Anna lahjaksi matka


Kummasta pidät enemmän, antaa tai vastaanottaa lahjan? Jos sanot "antaa", et ole vain hämmästyttävän antelias ihminen, olet selvä enemmistö. (Jos sanoit "vastaanottaa", saatat olla ahne viisi vuotias, jolloin onnitteluni siitä, että luit näin pitkälle artikkelin.)


Haluamme antaa, koska se tekee meidät onnellisiksi - tehdä toiset onnelliseksi. Käyttäytymisen tutkimus on osoittanut, että ihmiset jotka antavat rahaa muille ovat huomattavasti onnellisempia, kuin jos he käyttävät sitä itse. Onko joku joka haluaisi matkustaa, mutta jolle kustannukset ovat liian suuri taakka? Jos olet siinä asemassa että voit auttaa, ja he ovat valmiita hyväksymään sen, jotta unelma matkasta toteutuu, tee se. 


7. Lopeta hyvin


Oletko koskaan palannut matkalta tuntien kuin sinun tulisi toipua lomasta? Matkailijat voivat välttää tämän liiankin yleisen ongelman tehden joitakin yksinkertaisia ​​etukäteissuunnitelmia.


Jos olet mennyt ja tullut lomalla ilman hengähdystaukoa, aikatauluta mukavammaksi loman lopussa. Älä tuhlaa kallisarvoisia vapaapäiviä: tutkimuksissa on todettu, että matkan pituudella ei ole juurikaan vaikutusta yleiseen onnen tunteeseen jälkikäteen, joten loma on parasta jättää hyvin levänneenä. Rentoudu muutama päivä kotona - se jättää sinulle hyvän maun suuhun ja valmentaa lempesti paluuta arkeen.