25.9.2012

Jälkiruoat - Paistettua vanilja vadelmaa

Jäliruoan kruunaa Paistettu vanilja.

Kaikkien herkku vanilja on tämän jälkiruoan kuningara aines. Voit muunella jälkiruokaa vaihtamalla vaniljan joksikin toiseksi ainesosaksi esim. joulun tienoilla kaardemumma, kaneli tuovat oivan vaihtelun kohokkaille.

Mukavia leipomis hetkiä..


Ainesosat:

600 ml kermaa

200 ml maitoa

2 munaa

3 keltuaista

140 gr sokeri

1 vaniljatanko tai 2 tl vaniljasokeria

300g vadelmia (tai muita hedelmiä)

Laita kulhoon munat, munankeltuaiset ja sokeri, sekoita kunnes taikina on tasainen ja sileä.

Leikkaa vaniljatanko pituussuunnassa ja avaa se veitsellä. Poista kaikki siemenet.

Laita kattilaan, kerma, maito ja vaniljatanko. Kuumenna kunnes se saavuttaa kiehumispisteen, jolloin, poista tulelta. Poista vaippa kauhalla.

  Lisää munankeltuainen seokseen, aloita hitaasti ja sitten liitä se kokonaan, sekoita hyvin kunnes seos on sileä ja yhtenäinen.

Laita muotteihin, lisää vadelmat ja sitten laitta muotit toiseen suorakulmaiseen pannuun ja lisää kuumaa vettä, kunnes se kattaa puolet pannusta.

Laita 180 asteiseen uuniin ja paista 30-35 minuuttia tai kunnes näet, että seos on heraantunut.

Ota pois uunista, poista vuoasta, lopulta pidä jääkaapissa vähintään 4 tuntia ennen tarjoilua.

Ennen tarjoilua ripottele päälle hieman tomusokeria.