29.9.2012

Herkullista vadelma jogurtti jäätelöä

Vadelma jogurttijäätelo on suosittua Espanjassa. Erilaiset variaatiot jogurteista kauppojen hyllyllä tuovat lisää mahdollisuuksia yhdistellä niitä reseptiin ja tehdä täysin omanlaisia tuotteita itselle ja muille iloksi.






Vadelma jogurttijäätelöä

200 gr. vadelmaa

375 gr. jogurttia

100 gr. sokeria

20 gr. fariinisokeria

240 ml. vettä

1 rkl. hunajaa

1 tl. sitruunan mehua

Laita vesi kattilaan sokerin kera. Keitä keski-kuumuudelle, kunnes se alkaa kiehua ja sokeri on liuennut. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi jolloin se muuttuu siirappimaiseksi.

Laita jogurtti kulhoon yhdessä hunajan, siirapin ja sitruunamehun kanssa, ja sekoita.

Ennen kuin lisäät sen muotteihin, voit hieman murskata vadelmia (ei vatkata, vain kevyesti muussata haarukalla). Voit jättää osan kokonaisiksikin, mielesi mukaan.

Lisää sitten seos muotteihin lisäten välillä siihen vadelmia, aseta navat kiinni ja jäädytä  noin 5 tuntia vähintään ennen tarjoilua.