Vadelma jogurttijäätelo on suosittua Espanjassa. Erilaiset variaatiot jogurteista kauppojen hyllyllä tuovat lisää mahdollisuuksia yhdistellä niitä reseptiin ja tehdä täysin omanlaisia tuotteita itselle ja muille iloksi.
Vadelma jogurttijäätelöä
200 gr. vadelmaa
375 gr. jogurttia
100 gr. sokeria
20 gr. fariinisokeria
240 ml. vettä
1 rkl. hunajaa
1 tl. sitruunan mehua
Laita vesi kattilaan sokerin kera. Keitä keski-kuumuudelle, kunnes se alkaa kiehua ja sokeri on liuennut. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi jolloin se muuttuu siirappimaiseksi.
Laita jogurtti kulhoon yhdessä hunajan, siirapin ja sitruunamehun kanssa, ja sekoita.
Ennen kuin lisäät sen muotteihin, voit hieman murskata vadelmia (ei vatkata, vain kevyesti muussata haarukalla). Voit jättää osan kokonaisiksikin, mielesi mukaan.
Lisää sitten seos muotteihin lisäten välillä siihen vadelmia, aseta navat kiinni ja jäädytä noin 5 tuntia vähintään ennen tarjoilua.
Vadelma jogurttijäätelöä
200 gr. vadelmaa
375 gr. jogurttia
100 gr. sokeria
20 gr. fariinisokeria
240 ml. vettä
1 rkl. hunajaa
1 tl. sitruunan mehua
Laita vesi kattilaan sokerin kera. Keitä keski-kuumuudelle, kunnes se alkaa kiehua ja sokeri on liuennut. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi jolloin se muuttuu siirappimaiseksi.
Laita jogurtti kulhoon yhdessä hunajan, siirapin ja sitruunamehun kanssa, ja sekoita.
Ennen kuin lisäät sen muotteihin, voit hieman murskata vadelmia (ei vatkata, vain kevyesti muussata haarukalla). Voit jättää osan kokonaisiksikin, mielesi mukaan.
Lisää sitten seos muotteihin lisäten välillä siihen vadelmia, aseta navat kiinni ja jäädytä noin 5 tuntia vähintään ennen tarjoilua.