5.8.2012

Virkistävää Vesimelonia

Suolattua Vesimelonia

Ainekset:
2      kiloa vesimelonia
1/4   kuppi suolaa
4      kupillista vettä
2 dl  sokeria
1 dl  väkiviinaetikkaa
1 rkl kanelia
1 1/2 tl neilikkaa
1/2   sitruuna ohuina viipaleina

Ohjeet:
Leikkaa tumman vihreä ja vaaleanpunainen osio vesimelonista.
Leikkaa hedelmäliha sentin kokoisiksi viipaleiksi.
Liota vesimelonin liha yön yli suolan ja veden seoksessa.
Huuhtele ja valuta vesimelonin kuori.
Peitä liha kylmällä vedellä isossa kattilassa, keitä vain kunnes kiehahtaa.
Samaan aikaan yhdistää sokeri, etikka, kaneli, koko neilikka ja kupillinen vettä. Hauduta seosta 10 minuuttia.
Lisää valutettu vesimeloni kuori ja sitruunan viipaleet. Hauduta seosta kunnes vesimelonin kuori on läpikuultava.
Täytä tarjoilu kupit vesimelonin lihalla ja siirappi seoksella.


Hieman kummallinen resepti, mutta kaikki rohkeat voivat kokeilla....