10.8.2012

Ihana, ihana Vesimeloni!

On muutama asia jotka ovat erityisen raikastavia kuumana kesä päivänä ja yksi niistä on vesimeloni.

Ja ne meistä, jotka asuvat Etelä-Espanjassa ovat onnekkaita, hedelmät - joita on 1200 lajiketta - kasvatetaan täällä meidän ovella.

Itse asiassa Espanja on yksi maailman suurimmista vesimeloni tuottajamaista, korjuu on lähes 50 prosenttia kaikkista kasvattajista EU: ssa.

Se on kotoisin Etelä-Afrikasta, mutta tuotiin Eurooppaan 13. vuosisadan paikkeilla maurien kuljettamana.

Espanjassa nykyisin tärkeimmät kasvatus alueet ovat Andalusia, Murcia ja Valencia, vaikka se kasvaakin lähes kaikkialla.

Lisäksi juuri nyt on erinomainen aika nauttia hedelmiä, missä on 92 prosenttia vettä ja joka kasvaa koko kesän ja alkusyksyn.

Ei vain se että se on herkullisen virkistävää vaan se on todella hyvää, koska se on täynnä antioksidantteja ja myös hyvä C-vitamiinin lähde.


Sillä välin kun olet ostamassa valmiiksi viipaloitua melonia, etsi kirkkaan punaisen lihan omaavaa tummanruskita tai mustia siemeniä - liian paljon valkoisia siemeniä tarkoittaa sitä että hedelmä poimittiin ennen kuin se kerkisi kehittämään täyteläisen makunsa.


Yksinkertaisesti leikkaa se kuutioiksi, laita se kulhoon ja siemaile pois - lisäämällä jotain limsaa saat siitä kuplivan juoman.

Vesimeloni voidaan käyttää ainesosana salaateissa (erityisesti punasipuli), kakuissa, kylmissä keitoissa ja juomissa.

Toinen vähän tunnettu tosiasia on, että vesimelonin kuorikin on syötävää ja sisältää monia piilotettuja ravinteita.

Tässä tarjoan joitakin vesimelonin innoittamia reseptejä hyödyntämään tämän kesän hedelmää ...


1. Vesimeloni suolakurkkua
2. Vesimeloni granita