9.8.2012

Etsitkö jotain hieman erilaista?

Jotain missä ympäristö on otettu huomioon eikä sitä käytetä väärin?
 
Tässä muutamia valittuja Andalusian parhaista vihreäistä retriiteistä joiden pitäisi antaa teille ajattelemisen aihetta ...1. Cortijo la Tenada

 
Cortijo la Tenada on osa 150-vuotiasta maatilaa henkeäsalpaavassa autiomaa maisemissa lähellä Nijaria, Almeriassa, Cabo de Gatan luonnonpuistossa.


Kerran se oli omistettu vehnän, mantelin ja oliivien viljelyyn, nykyään se on retriitti, jossa koulutus ja rentoutuminen on vahva osa sen toimintaa.


Tila on täysin kunnostettu Ecoarchitect yrityksen toimesta, päätavoitteena on rakennuksen kestävyys kuumalla ilmalla, kuivissa olosuhteissa kesällä ja kylmissä säissä talvella.


Tätä varten Cortijo on rakennettu paksuista seinistä jotka on valmistettu hampusta, kalkkia- ja maaperää sisältävistä tiilistä. Katto ja lattiat on valmistettu materiaaleista, jotka hengittävät.


Rakennus käyttää myös "thermal" ikkunoita joiden tarkoituksena on imeä lämpöä talvella sisälle ja suojata sitä auringolta kesällä.


Tämä, yhdessä, kahdessa tasossa olevien huoneistojen auttaa pitämään lämpötilan 26 ° C: ssa päivällä ja alempana öisin. 


Energialähteet ovat uusiutuvia ja vesijärjestelmälle annettiin erityistä huomiota sateen keräysjärjestelmää suunniteltaessa ja harmaan veden uudelleen käyttö huomioon ottaen.


"Bioklimaattinen muotoilu on keskeisessä roolissa luonnollisessa ilmastoinnissa", kertoo omistaja ja arkkitehti Almudena Mateo-Sagasta.


"Suunnittelun apuvälineet, luonnollinen valaistus ja valinta sähkötarvikkeissa auttaa asumis tehokkuuteen."


www.latenada.es


2. Al Lago

 
Tämä viehättävä maaseutu hotelli sijaitsee kirkkaan järven rannalla Zahara de la Sierrassa, Sierra de Grazaleman luonnonsuojelualueella.


Se on ihana paikka asua viihtyisissä huoneissa, mutta parasta kaikessa on sen upea ravintola, jossa on yksi Andalusian "parhaiden ravintoloiden terassi".


Hotellilla on oma orgaaninen tuotanto ja keittiömestari sekä omistaja Stefan käyttää lähinnä tuoreita ekologisia tuotteita ruoanlaitossa.


www.al-lago.es


3. Alcantarilla

 
Tämä "vihreä majapaikka" omistaa täysin orgaanisen kasvimaan ja sekä puiden istutus/kasvatus järjestelmän.


Independent -lehti on myös ylistänyt tätä upeaa vierastaloa joka sijaitsee Rondassa. Lehti rankkasi sen osaksi "Top Six Rural Retriitit" Espanjassa listausta.


On helppo nähdä, miksi tämä kaunis 200 vuotta vanha maalaistalo joka on huolellisesti remontoitu istuu ihanasti kahden hehtaarin puutarhaansa joka on täynnä puita ja sieltä löytyy myös unenomainen 12 metriä pitkä allas.


www.alcantarilla.co.uk


4. Casas Karen

 
Vihrein hotelli Costa de la Luzin alueella on Casas Karen joka sijaitsee upealla Los Caños de Mecan rannalla vain minuuttien päässä luonnonrannalta, mäntymetsistä ja Trafalgarin majakasta.


Alueella on 11 mökkiä ja olkimajoja. Kaikki jäte kompostoidaan ja vesi kierrätetään.


Hieronta ja jooga on järjestettävissä tai vieraat voivat vain rentoutua riippumatoissa.


www.casaskaren.com


5. Casa Olea

 
Hotelli sijaitsee uneliaassa laaksossa josta Cordoban kuuluisa oliiviöljy vyöryy markkinoille. Casa Olea onnistuu olemaan sekä vihreä että ylellinen samanaikaisesti.


Sen on arvioinut Brittilehdistö sekä Trip Advisor tyylikkääksi ja erittäin hyvin hoidetuksi kohteeksi jossa omistajat Claire ja Tim omaavat erinomaiset tiedot kestävyydestä.


Lämmitys tulee "state-of-the-art oliivi PIP" kattilaan ja useimmat ruoka-ainekset ovat paikallista ja orgaanista.


He vuokraavat polkupyöriä, alueella on helppo vaeltaa tai tutustua ihastuttavaan lähellä sijaitsevaan Priego de Cordoban kaupunkiin.


www.casaolea.com


6. Hoopoe Yurt Usein mainostettu eri lehdissä, kuten Voguessa, "yksi parhaita vetäytymispaikkoja maailmassa", ei ole vaikea nähdä miksi.


Kaunis yksinkertaisuus on järjestyksessä. Päivän päätteeksi on upea pakopaikka piilotettu korkki ja oliivitarhan kanssa koskemattomien näkymien saattelemana ulottumattomiin kilometrien päähän kaupungeista.


Täysin nolla-hiili jalanjälki on tilan ehdoton sääntö. Valaistus saa virtansa kokonaan aurinkopaneeleilla, jätteet kompostoidaan, kuumaa suihkua ja sähköä tuo paneelit myös. Ympäröivä luonto, luonnonkasvit ja linnut, tästä nimi.


Täällä voit palata luontoon ilman että joutuisit luopumaan tavallisesta loma ylellisyydestä.


Mikä parasta, hotellin ravintolassa tarjoillaan herkullisia paikallisia ruokia, joista suurin osa tulee omasta puutarhasta.


Jos et vielä ole rentoutunut muutaman päivän kuluttua, hotelli tarjoaa sekä koko kehon hierontaa että joogaa.


www.yurthotel.com


7. Finca la Guzmana

 
Se on yksi Rondan suosituimmista majoituspaikoista.


Finca la Guzmana tekee kaikkensa ollakseen niin hiilineutraali kuin mahdollista.


Sekä aurinkopaneelit, lattialämmitys ja oliivi hakekattilan kuuluvat tilan järjestelmiin. Omistaja Peter Macleod on suunnitellut taloon korkeat katot auttamaan pitämään huoneita viileinä kesäisin.

 
www.laguzmana.com


8. Cortijo El Saltador

 
Suuri, perinteinen maalaistalo upealla maaseudulla Almerian kukkuloilla, tämä on erinomainen tukikohta toimintaan vapaapäivinä, kuten vaellukselle ja kiipeilylle.


Talo käyttää oman kaivon vettä ja sähkö syötetään suuresta aurinkopaneeli järjestelmästä. El Saltador tarjoaa upeat näkymät ja usein siellä on fantastisia taidenäyttelyitä sekä flamenco-esityksiä.


www.elsaltador.com


9. Posada San Marcos

 
Brittiläinen kirjailija, Lucy Arkwright on uurtanut tiensä päiväkirjoista yhdeksi Andalusian ensimmäisen täysin hiilineutraalin hotellin omistajaksi.


Yhdessä miehensä Angel Millanin kanssa, hän on rakentanut fantastisen Andalusialaisen kaupunkitalon jännittäväksi projektiksi jossa tarjotaan palveluita vihreille ennakkoluulottomille matkailijoille.


Kun vuoden työ - ja projekti menee 20 prosenttia yli budjetin - heidän hotellissa Posada San Marcos Alájarissa, on viimein työ valmis. 


"Se on varmasti maksanut meille omaisuuksia, mutta se alkaa maksamaan pian itseään takaisin", kertoo Boltonissa syntynyt Arkwright.


Huolellisesti peruskorjattu rakennus, joka käyttää parasta laatua karitsan villaa ja korkkia eristykseen, mutta myös maalämpöä, ​​joka onkin ensimmäisiä rakennuksia Andaluciassa.


Maaenergia järjestelmässä on kolme erillistä lähdettä lämpötilan saamiseksi: neljä porausreiää, jotka tuovat lämpötilan maasta, sekä talon ja allas.


Se tarkoittaa hotellissa pidetään vakiona 15-17 astetta ympäri vuoden.


Se on erityisen tehokas kesäisin viilentämään lämpötilaa altaassa jota käytetään jäähdyttämään taloa, kun lämpöä on talossa se lähetetään auttamaan tuottamaan kuumaa vettä hotelliin ja lämmittämään veden altaaseen.


Se on ovela, suljettu järjestelmä ja se säästävät noin 75 prosenttia aikaisemmasta sähkölaskusta.


www.posadasalajar.com