13.7.2012

Sherry kierros Jerezissä

Jerezin "kolmio" tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen nähdä ja tutustua aitoon ja alkuperäiseen Andalusian Sherry kulttuuriin.

Vuosittain järjestetään useita juhlia Sherryn nimissä, kaupungissa sijaitsee kuuluisimmat Sherry talot sekä useita Sherry ravintoloita ja baareja joissa maistella tätä maailman kuulua juomaa.


Viinikierros 
- opastettu kierros kuulussa sherryn valmistajan Pedro Domecquen viinikellarissa alkaa rakennusten esittelystä ja jatkuu valmistusprosessin kautta tuotteiden maisteluun.
Kotisivut: www.bodegasfundadorpedrodomecq.com

Kuninkaallinen ratsastuskoulu
Järjestää viikottain taidokkaita ratsastus näytöksiä, jossa esiintyjät ovat maailman parhaita.
Kotisivut: www.realescuela.org/

Flamenco - Jereziä pidetään flamencon synnyinkaupunkina. Häikäiseviä tanssiesityksiä kannattaa käydä ihailemassa flamencobaareissa

Historiallinen Jerez - historiallisen osan merkittävin rakennus on Alcazarin linna. 1100-luvulla valmistunut linna on uudistunut monesti historiansa aikana. Linna-alueelta löytyy moskeija, moorien kylpylä, kaunis puutarha, Camera Obscura ja muuri portteineen.

- Jerezin kansainvälinen lentokenttä sijaitsee vain 8 km päässä keskustasta. Lentokentältä pääsee keskustaan edullisesti bussilla.

- Paras tapa liikkua kaupungin sisällä on paikallisbussi. Jerezissä on myös rautatieasema. Sevillaan on suora nopea yhteys, mutta esimerkiksi Malagaan täytyy koukkaista Dos Hermanazin kautta.

Matkailu sivusto www.turismojerez.com