13.6.2012

Liika D-vitamiini Mercadonan koiranruoassa aiheuttaa koira kuolemia Espanjassa

Lemmikkien omistajat vaativat korvauksia testitulosten vahvistettua yhteyden Mercadonan oman Koiranruoan tuotemerkin ja munuaisten vajaatoiminnan välillä.

Testit ovat osoittaneet Compy valmisteen sisältävän liikaa D-vitamiinia.Valmistaja vahvisti tulokset viime yönä ja antoi julkisen anteeksipyynnön.


Aloitteesta on useita koiria ympäri maata jotka oli lopetettava valmisteen käytön seurauksena."Tunaliment haluaa kiittää kuluttajia yhteistyöstä, jonka jälkeen yhtiö on luvannut nopean ja tehokkaan ratkaisun asialle".


"Lisäksi Tunaliment pahoittelee häiriötä jota ongelma on aiheuttanut ja haluaa pyytää anteeksi julkisesti kaikilta asiakkailta, joiden lemmikkeihin tuote on saattanut vaikuttaa."

 
"Uusissa tuotteissa on ainoastaan enemmän D-vitamiinia. Ja yhtiö painottaa, että on mahdotonta, että vanhat paketit sisältäisivät saman ongelman kuin kaikki on niissä ennallaan, mutta jos on huolissaan pitäisi soittaa palvelunumeroon ja näin pystymme tarjoamaan yksityiskohtaisempia ratkaisuja. "


Tuote otettiin pois hyllyiltä yhteensä 190 myymälässä: Albacete, Alicante, Murcia ja Pohjois Almerian liikkeissä viime viikolla ja asiakkaille tarjotaan täydet hyvitykset tuotteesta.


Mutta monet lemmikkieläinten omistajat luulevat edelleen ongelman olevan laajempi, ja vaativat lisäselvityksiä.