14.6.2012

Hevosia laukkaa vapaana ympäri Andaluciaa

Espanjalaisten talouden kiristyessä ei heillä ole varaa pitää kotieläimiä, varsinkaan huolta hevosistaan. Yleinen tapa ruoan puutteen paikkaamiseen on päästää hevoset ulos tarhoista ja talleista juoksentelemaan vapaasti luontoon ja etsimään oman ruokansa. 

Tämä aiheuttaa vaaratilanteita liikenteeseen sekä harmia talon asukkaille joiden pihaistutuksia hevoset käyvät syömässä ja tallomassa.

Asukkaat Los Pastores alueella ovat ilmoittaneet seitsemästä hevosesta poukkoilemassa kaduilla, koputtelemassa roskakoreja ja tekevän kasvillisuudelle vaurioita.

Huolimatta asukkaiden raportoinnista hevosista viranomaisille, mitään ei ole tehty ongelman poistamiseksi.

Asukkaat väittävät, että hevoset ovat vaaraksi paitsi heidän henkilökohtaiselle turvallisuudelle, mutta ne voivat myös aiheuttaa liikenneonnettomuuksia.

Edellisessä tapauksessa, katsojat pakenivat paniikissa kun hevonen laukkasi pillastuneena kulkueen läpi Jaenin keskustassa.

Seitsemän ihmistä, mukaan lukien kuusi lasta, vietiin sairaalaan hoitoon.


Espanjassa eläinten heitteillejättö on arkipäivää. Huono taloustilanne, työttömyys ja ahdistus lisää entisestään eläinten huonoa kohtelua ja välinpitämättömyyttä. 


Olin itse reilu vuosi takaperin käymässä Sierra Nevadan hiihtokeskuksessa, kun ajellessamme ylös vuorelle sumun keskeltä rupesi hahmottumaan hevosien silhuetteja rinteessä. Hieman se säikäytti, emmehän osanneet kuvitella tiellä liikkuvan hevosia vapaana.


Matkaparkin lipunmyyjä vastasi kysyessäni eläimistä "omistaja on päästänyt hevoset syömään".


Tässä kuva Sierra Nevadan sumun keskeltä näkyvistä hevosista: