5.6.2012

Espanjan rantoja rakennetaan edelleen

Ympäristönsuojelijat ovat raivoissaan suunnitelmista rakentaa massiivinen hotelli-ja asuntokompleksi yhdelle Euroopan viimeisimmistä neitsyt rannoista.

Esitys on nyt saanut vihreää valoa Tarifan kaupungintalolta. Rakennustyöt vaikuttaa peräti 700 000 neliömetrille hiekkadyynien alueella -  se vastaa 700 jalkapallokenttää - koskemattomalla Playa de Valdevaquerosilla.84 000 neliömetrin alueelle on arkkitehti Juan Munoz pyrkinyt luomaan 1423 hotellihuonetta ja 350 kotia.

Vihreä puolue EQUO väittää seuraavaa: - Alue on El Estrecho ja Los Alcornocales luonnonpuistojen ja UNESCO: n suojelemassa biosfäärialueella - jolloin rakentaminen on vastoin EU-lainsäädäntöä.

"On vielä paljon, mitä voidaan tehdä, jottei puhtaalle Valdevaqueros rannalla rakennettaisi", sanoi EQUO:n tiedottaja Juan Jose Lopez.

"Rakentamisen talous on johtanut meidät kuoppaan missä olemme nyt, samat reseptit eivät auta meitä ulos siitä."

"Kaupunki on sitoutunut noudattamaan talouden ja kehityksen malleja, jotka eivät ole vielä käytännössä ja se edistää vain muutaman ihmisen rikastumista kuin samalla tuhoaa luonnon perintöä kaiken aikaa."

Samaan aikaan yli 8000 ihmistä on liittynyt Facebook-ryhmään (www.facebook.com / SalvemosValdevaquerostarifa) jotka haluavat protestoida päätöstä.

Mutta kaupunginjohtaja Juan Andres Gil puolustaa hanketta ja syyttää mielenosoittajia paikallisen talouden vahingoittamisesta. 


------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eikö Espanjalaiset ikinä opi? Välimeren rantoja on tuhottu ja rakennettu jo tuhansia kilometrejä. Niistä ei ole jäljellä kuin muutama luonnonranta ja nekin halutaan pilata rakentamalla. Toiseksi,  Espanjan rakennusala on kriisissä, asuntoja on ollut myymättä vuosikausia ja lisää vaan rakennetaan "luurankotalojen" kylkeen ilman rakennuslupia. Katastrooffi on ollut viime vuosina lehtien ykkösotsikko luvattomista rakennelmista ympäri rannikkoa, jotka pitäisi purkaa. 

Joku järki tähän pitäisi saada. En usko, että Espanjan talous lähtee nousuun rakentamalla lisää tyhjiä neliöitä rannoille. Mitä mieltä sinä olet?