3.6.2012

Espanjalaiset panostavat paikallis tuotteisiin

Se on nopein tapa auttaa paikallista maataloutta pysymään hengissä ja luoda työpaikkoja.
Slow Food-liikkeen vetoomus ravintoloiden ja hotellien lähiruoan suosimiseksi voisi suojella työpaikkoja ja tuoda valtavasti lisäarvoa alueen tuottajille.
Maailmanlaajuinen ruuan organisaatio avasi sivuliikkeitä pitkin Costa del Solia ... ensimmäisen Malagaan.
Perustajina neljä henkilöä joilla kaikilla on intohimoinen suhtautuminen ruokaan, se pyrkii myös leikkaamaan lentomaileja ja edistämään luonnonmukaista maataloutta.
Otsikolla "0 KM", Slow Food-liike haluaa rohkaista kokkeja ja ravintoloitsijoita ostamaan paikallisesti 100 kilometrin säteellä raaka-aineensa, jos mahdollista.
"Tämä voisi olla leipää, juustoa tai vihanneksia", kertoo johtaja Evelyne Ramelet.
"Meidän täytyy vain auttaa tuottajia juuri nyt ... elämä on kovaa, ja meidän täytyy auttaa heitä käyttämällä heidän tuotteitaan."
Ranskalainen journalisti, joka on kirjoittanut viisi kirjaa elintarvikkeista aloitti perustamassaan ns Slow Food "Convivium" viime vuonna.
"Se on ensimmäinen Malagan provinssissa ja pian on myös Marbella mukana", hän lisäsi.
Nyt yhdistämme vielä kaksi ryhmää Granadan ja Sevillan. Mukana on iso nimi, kokki Diego del Rio, Michelin-tähdellä palkitusta ravintola El Lagosta, Marbellassa.
"Totta puhuen sinun ei tarvitse etsiä Andalucian ulkopuolelta tuotteita", kertoo keittiömestari, joka on työskennellyt Pariisissa ja Lontoossa.
"Meillä on upea meri täynnä ruokaa, kun taas Guadalhorcen laakso Axarquiassa ja Ronda on uskomattomin aarreaitta eri ruoka-aineista. 


"Erityisesti saamme vuohen lihaa Montes de Malagasta ja leipää Colmenerosta.
"Meillä on täydellinen ilmasto kasvattaa ruokaa ja etsiä jatkuvasti hyviä paikallisia tuottajia.
"Toivon todella voivamme rohkaista monia muita ravintoloita liittymään ja osallistumaan ideaamme."
Slow Food liike syntyi Italiassa vuonna 1986 vastalääkkeeksi McDonalds-tyylisille pikaruokaloille ja sillä on nyt 100.000 jäsentä maailmanlaajuisesti.
Tällä hetkellä 1300 ryhmää 103 maassa.