17.5.2012

Màlagan Luonnonsuojelualueet

Los Alcornocalesin Natural ParkLuonnonpuisto on tunnettu suurista määristä korkkipuita (alcornoques) niin Iberian niemimaan kuin maailmankin laajuisesti. Tämä puisto on Cádizin ja Malagan välillä.
Sierra de Tejeda - Almijara y Alhama luonnonpuistossa40 600 hehtaarin Tejeda, Almijara ja Alhama Sierras ovat osa  eri luonnonpuistoja (Parque Natural Sierra de Tejeda, Almijara y Alhama), sijainti on vaikuttava vuoristoisessa maastossa, joka muodostaa maantieteellisen esteen Malagan ja Granadan väliin. 


El Torcal de AntequeraTämä kaunis alue on ominaista "kárstica" ryhmittymää, jossa on merkittyjä labyrinttikujia, käytäviä ja eri muotoisia kiviä. Aluetta sanotaan "kuu-maisemaksi".
Natural Place Desfiladero de los Gaitanes: El ChorroTämä vaikuttava rotko on luonnon kaunis paikka jossa Guadalhorce joki kulkee hyvin kerrostuneen kalkkikivi levyn uomissa, jotka nousevat ain 400 metrin korkeuteen.
Sierra de Grazalema luonnonpuistossaAlue on UNESCOn biosfäärialue, tämä puisto on koilliseen Cadizista ja luoteeseen Malagasta. Alueen korkeuserot liikkuvat 250 ja 1654 metriä merenpinnan yläpuolella.
Natural Park Sierra de las NievesTämä luonnonpuisto sijaitsee vuoristoalueella Rondan vierustalla. Sen vuoristoinen alue syövyttää syviä laaksoja ja upeita ainesosia kuten "la Caina".
Montes de Málaga luonnonpuistoMäkien muodostumia ja pieniä laaksoja jotka ovat täynnä mäntyjä: tällä puistolla on oma kauneutensa, joka erottaa sen muista vuoristoalueista.
Laguna de Fuente de Piedra luonnonsuojelualueLaajin laguuni Andalusiassa. Se on suurin flamingojen esiintymisalue koko Iberian niemimaalla. Se on lintujen toiseksi tärkein alue Euroopassa Camarguen alueen jälkeen, Ranskassa.
Natural Place Reales de Sierra BermejaSe on loistava vaellusalue Costa del Solilla, las Sierras béticas joka ulottuu Marbellasta aina Esteponaan. Se muodostuu kiteisestä kalliosta, jotka on  rei'itetty voimakkaalla eroosiolla.


Luonnonmuistomerkit Malagan maakunnassaNämä luonnonalueet ja monumentit Málagassa ovat tunnettuja kauneudestaan ja ne ovat rauhoitettuja.
RiscoCalcarea vuorijono integroituu Serrania de Rondaan, muodostaen Torcalin alueen ja ​​johonkin Antequeran osaan ja kalliot ovat tunnettuja oikukkaista muodoista.
Tajos de AlfarnatejoAlfarnatejon ympäristössä on näyttäviä kalliomuodostumia, joista yksi on Gomerin, yksi Doña Ana ja Alto del Fraile.
Pinjametsät

Luonnonkauniit mäntymetsät kiemurtelevat kukkoloilla ja luovat varjoa kulkijoille. Keväällä huomaat männyissä valkoisia "pusseja" roikkumassa. Nämä ovat toukkien pesiä jotka ovat myrkyllisiä. Ne lähtevät pitkinä jonoina kulkemaan teiden yli. Jopa niiden päälle astuminen on kivuliasta. Kuolleessakin madossa on vielä myrkkyä jäljellä. Espanjassa suositellaan poistamaan männyt jopa talojen pihasta jottei eläimet aiheuttaisi vaaraa lapsille. Myrkky on halvaannuttava.