5.5.2012

Green travel - vihreämmin Espanjaan

Kun matkustaa Espanjaan eri maasta, ei useinkaan ajattele mitä vaikutusta sinulla on ympäristöön. On olemassa tapoja, joilla voit tehdä matkastasi "vihreämpää" ja sinun ei välttämättä tarvitse muuttaa matkasuunnitelmiasi.

Koska lentoliikenne on niin ruuhkainen nykyään tulee myös enemmän päästöjä ilmaan. Ongelmana on, että lentopolttoaineet on fossiilisia polttoaineita, joilla on suurempi vaikutus ympäristöön kuin muilla energialähteillä. Tämä ei tarkoita sitä, sinun täytyy jäädä kotiin sen sijaan että matkustaisit Espanjaan. On olemassa tapoja, joilla voit matkustaa pienentämällä ekologista jalanjälkeäsi.

Ota lautta

Riippuu mistä päin saavut, voit ottaa lautta kyydin. Esimerkiksi Brittein saarelta pääsee kätevästi lautalla suoraan Espanjaan. Tai jos tulet Suomesta, voit ottaa lentokoneen tiettyyn pisteeseen, ja matkustaa loppumatkan junalla. Se kestää kauemmin, mutta vähennät hiilijalanjälkeä huomattavasti.

Pakkaa kevyempi

Mitä painavampi kone on, sitä enemmän energiaa se tarvitsee käyttääkseen lentoon perille. Jos kaikki koneessa olleet pakkaisivat muutamia tavaroita vähemmän, koneen ei tarvitsisi käyttää niin paljon energiaa lentämiseen. Valitettavasti useimmat matkustajat eivät näin tee.

Juna

Juna on yleisesti tunnustettu kuljetusmuoto jolla on vähemmän vaikutusta ilman pilaantumisessa. Olitpa tulossa läpi manner-Euroopan tai muualta voisit matkustaa mantereen halki Espanjaan, samalla koet ja näet enemmän. Kaiken perusta on "hidastaa elämää", nauttia näkemästään ja ottaa käyttöön Espanjalainen elämäntyyli :) Tarkoitus ei ole päämäärä vaan itse matka.