23.4.2012

Sevilla - Charmia ja iloa


Sevilla on varmasti yksi rakastetuimmista paikoista Espanjan kävijöillä. Vaikka tänään Maurien vaikutusvalta on arkkitehtonisesti ilmeisintä - Andalusia oli Maurien vallan alla noin 800 vuotta - se on kuitenkin kulttuurinen keskus jo kauan ennen. Tämän maan hedelmällisyys ja sen ilmasto sekä leudot talvet ja noin 3000 tuntia aurinkoa vuodessa (jos ikinä käyt Sevillassa elokuussa, jossa lämpötila voi nousta noin 47 ° C, ehkä kiellät kutsumasta sitä virkistäväksi). Foinikialaiset ja Karthagolaiset asettuivat tänne. Myöhemmin tulivat Roomalaiset, kuten lähes mihin tahansa paikkaan Euroopassa, ja kummatkin keisarit Trajanus ja Hadrianus, itse asiassa ovat syntyneet täällä.

Sevilla oli koti myös kuuluisan ja pahamaineisen "Don Juanin" joka alkoi täältä valloittamaan naisten sydämet kaikissa Eurooppan maissa. Kun Columbus lähti Huelvan satamasta lähellä Sevillaa löytämään uutta maailmaa. "Carmen", upseeri Don Josén ja härkätaistelija Escamillona - heitä voit seurata vielä tänäänkin oopperataloissa - kaikke he olivat Sevillan vanhan tupakkatehtaan työntekijöitä. Muuten, tämä tehdas palvelee tänäänkin vielä Yliopistona.

Parasta Andalusiaa

Kun käyt tässä kaupungissa, olet aivan Andalusian kulttuurin keskuksessa, härkätaistelun ja flamencomusiikin sydämessä. Ota itsellesi aikaa ja tee elämä helpoksi, ota andalusialaisten tapa tehdä asioita ja keskeytä nähtävyykisen katselu välillä. Käy muutamalla "tapaksella", niillä tyypillisillä "pienillä espanjalaisilla ​​ruoka-annoksilla", ja lasillisella Sherryä yhdessä luultavasti tuhansista baareista tässä kaupungissa.


Nähtävyydet:
 
Barrio Santa Cruz
Tämä romanttinen osa kaupunkia on perinteistä Maurien ja Juutalaisten aluetta, se sijaitsee aivan kaupungin historiallisessa keskustassa. Saatat olla kapeilla varjoisilla kujilla, mutta siellä näet parhaiten kauniita rakennuksia joiden pihoilla on runsaasti kukkia.

 
Vaikuttava katedraali ja sen torni, Giralda on Sevillan maamerkki. Kuninkaan palatsi Alcazar on tyypillinen Maurien tyylinen rakennus, jota ympäröivät korkeat muurit. Archivo de Indias renessanssiajan rakennus toimii arkistona kaikkien Amerikan löytämiseen liittyvissä dokumenteissa. Archiepiscopal Palais ja kaikki nämä rakennukset on sijoitettu samaan kortteliin.

 
Lisää nähtävää tällä alueella ovat kirkot Hospicio de los arkkidiakonit ja Iglesia de Santa Maria la Blanca, jälkimmäinen sijaitsee kauniin puiston reunalla. Jardines de Murillo on kävelymatkan päässä Giralda jokea kohti josta löydät Avn. Santander - Torre de la Plata. Torni, joka toimi hopea varastona Maurien aikana. Oikealla on Hospital de la Caridad ja Iglesia de la Caridadin kirkko.


Park of Maria Luisa
Tämä suuri puisto on nimetty Infanta Maria Luisan mukaan, vuonna 1893. Vuonna 1929 tapahtui  Iberoamerikkalainen uudistus ja monia mielenkiintoisia rakennuksia rakennettiin silloin.
Erityisesti huomattavia töitä arkkitehti Hannibal Gonzalezilta, voit nähdä hänen kädenjälkensä mm. Plaza de Españan, Pabellón Mudejarin Pabellón Real ja arkeologisen museo, sekä useita pienempiä rakennuksia jotka kaikki ovat tehty Latinalaisen Amerikan tyyliin.Kävelyretki Guadalquivir-joen reunamilla
Jos kävelet Plaza de Españaa kohti Guadalquivir-joen viertä, tulet ensin eräänlaiselle "mikro-linnalle", ns. Costurero de la Reinaan ("kuningattaren ompeluhuone"), San Telmo Palacen reunalla on puutarha. Tämä palatsi on hyvin kaunis esimerkki Barokkiajan Sevillanosta, alueellinen barokkityyli. Suoraan takana löydät Real Fábrica de Tabacosin, vanhan tupakkatehtaan (merkittävin työntekijä oli Carmen, ooppera), joka toimii nykyisin Sevillan yliopistona.
 
Torre de Oro, Maurien torni sijaitsee joella, ja se on toinen kaupungin maamerkeistä. Kasvotusten siihen on härkätaisteluareenaa, Plaza de Toros de la Real Maestranza.

 
Ylittäessä joen Triana siltaa pitkin näet yhden tyypillisimmistä ja perinteisistä osasta Sevillan Barrio de Trianaa.


Gastronomia:
Sevillan tyypillisiä ruokia on pääosin suhteellisen helppo valmistaa, mutta ne ovat erittäin maukkaita. Nämä ovat joitakin tunnetuimmista:

Gazpacho, kuuluisa kylmä "keitto", kasvis-kerma liemeen valmistettu tomaatti, kurkku, paprika, valkosipuli, oliivi-öljy, viinietikka ja leipä keitto. Pescaíto frito, kala käännetty jauhoissa ja paistettu oliiviöljyssä. Huevos la Flamenca , paistettua kananmunaa ja kastikkeena tomaatti ja Chorizo ​​(mausteinen tyypillinen espanjalainen makkaraa) cocido Andaluz, valmistettu kahviherneistä ja erilaisista ​​vihanneksistaa sekä Rabo de Toro, Härän häntää.

Lukemattomat baarit tarjoavat Tapasta, "mini-ruokia" pikkunälkään. Jokaisella paikallisella on oma "talon erikoisuus", mutta jotkut reseptit löydät lähes kaikkialta: Huevas, kala, kananmunat joko majoneesia tai kastikettaPinchos Morunos, hyvin mausteinen liha-annos, Pavías de Pescado - marinoituina kalaa paistettu oliivi -öljyssä. Caracoles, etanoita maukkaassa kastikkeessa. Jamon kinkkua ja tietenkin fantastisia oliiveja alueelta. Suuria paikallisia viinejä, Jerez (sherry), Manzanilla ja Montilla ovat täydellisiä kaikille ruokalajeille.

Perinteiset makeiset ovat enimmäkseen Maurien vaikutteita sykkiviä ja valmistetaan usein hunajasta, mutta myös viinistä. Erittäin tunnettuja ovat Torrijas ja Llemas de San Leandro.
Lisää tietoa Sevillasta:
www.visitasevilla.es
www.sevilla.org/ 

Vieraile internaktiivisesti Sevillan katedraalissa:
http://www.catedraldesevilla.es/