23.4.2012

Marbella ja Puerto Banus


Aikaisemmin Marbella oli vain pieni andalusialainen kalastus-kylä joka on tänä päivänä muuttunut yhdeksi mielenkiintoisimmista lomakohteista Välimeren rannikolla. Se on yksi rikkaiden ja kauniiden suosikki paikoista...

Tämä on Jet-Set keskus joka tarjoaa kauniita bulevardeja, puistoja ja puutarhoja, samoin kuin romanttisia kapeita kujiaMaurien ja Andalusian perinteet tuovat Marbellaan persoonallisuutta.

Suuret rannat, hyvä ilmasto (joiden keskimääräinen lämpötila on 18,7 C kaikkina vuoden aikoina) ja ainutlaatuinen tarjooma urheilua, ruokaa ja viihdettä ...vierailu Marbellassa on tae ikimuistoisesta lomasta.


Nähtävyydet:
Guadalmina ja Cabopinon kauniiden rantojen pituus on 26 km. Paljon pieniä baareja, chiringuitos, jotka sijaitsevat aivan meren rannalla tarjoavat mahdollisuuden vuorotella kylpyjen välillä herkullisilla tapaksilla ja nauttia kala-erikoisuusksia tuoreena.
Vesi-urheilun ystäville löytää hyviä mahdollisuuksia tähän. Satamassa näet kauniita jahteja ja sinulla on myös tilaisuus vuokrata jahti tai lähteä Välimeren risteilylle täältä. 


Puerto Banus 

Marbellan Jet-Set piirien kokoontumispaikka, täältä löydät kauneimmat jahdit, kaikkein tyylikkäimmät (lue kalleimmat) kaupat ja parhaat ravintolat. Hohtavan valkoiset rakennukset tekevät hienon kontrastin tumman siniseen mereen.

KeskustaPlaza de los Naranjos ei ole pelkästään maantieteellisesti keskeinen alue Marbellassa, mutta elämän keskipiste päivä-ja yöaikaan. Se on rakennettu andalusialaiseen tyyliin hieman Maurien vaikutteitakin löytyy, ja sen nimi tulee monista appelsiini-puista joita kasvaa alueella. Katsele 15-luvulla rakennettuja renessanssin suihkulähteitä, 16th vuosisadan kaupungintaloa ja 17. vuosisadan Casa del Corregidoria.
Täältä voi olla kulkea läpi romanttisia kapeita katuja valkoisten talojen välissä, katsella koristeellisia parvekkeita kukkineen. 


Alla Avenida del Mar, kaunis rantakatu meren äärellä. Siellä on runsaasti parkkihalleja, jotka sijaitsee vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta.


Museot ja monumentitVanhimmat historialliset jäänteet jotka löytyvät Marbellasta ovat roomalaisten ajoilta. Villa Romana in Rio Verde on roomalainen kylpylä ja se on peräisin 3. vuosisadalta.


Vega del Mar on 4. luvun kristillinenkirkko varhaisimmilta aikakausilta.


Lisää nähtävyyksiä löytyy mm. Rauniot 9. luvulta, Maurien linnoitus, 16-luvulla kirkko Iglesia de la Encarnación ja Bazánin Palace samalta aikakaudelta. Siellä sijaitsee myös Nykytaiteen museo, josta löytyy tärkeimpiä Espanjalais taiteilijoiden teoksia Picasson, Dalín, Miró ja Tapies.


Plaza de los Naranjos on arkeologinen museo, jossa on mielenkiintoisia esineitä Rooman, Visigoottien ja Paleochristianien aikakausina.


PuistotMielenkiintoisien puistojen joukossa on kauniita puistoja kuten "Arrollo de la Ripresa" ja sen Bonsai-museo, yksi tärkeimmistä kokoelmista "mikro-puita" koko Euroopassa.
Park Alamedalta löydät kasvitieteellisen puutarhan jossa on monia hyvin harvinaisia ​​kasveja.


Lisää tietoa Marbellasta:
www.andalucia.com/marbella/hotels.htm