21.4.2012

Malaga Välimeren aurinko

Tietenkin suuret rannat Costa del Solilla ovat tehneet Malagasta yhden suosituimmista Espanjan alueella ja kukapa meistä suomalisista ei olisi käynyt Aurinkorannikolla. Mutta tällä kaupungilla on muutakin tarjottavaa kuin vain meren rannat ja aurinkoa!

Se perustettiin jo foinikialaisten aikakaudella, ja sillä oli suuri merkitys myös Maurien aikakaudella. Kaupungista löytyy erittäin paljon mielenkiintoisia historiallisia jäänteitä kuten myös ympäröivistä maakunnista.Nähtävyydet:
Kuninkaiden palatsi, Alcazaba, on rakennettu 11. vuosisadalla, ja se on Malagan tärkein rakennus maurien aikakaudella. Sen sisältä löytää erittäin mielenkiintoisen arkeologisen museon.Vierailemisen arvoisia ovat myös kauniit puutarhat joissa on useita suihkulähteitä, ja edelleen roomalainen teatteri.

Hyvin lähellä linnaa on Castillo de Gibralfaro. Alun perin se oli osa palatsia, joka rakennettiin luultavasti foinikialaisten aikana, mutta 14. vuosisadan maurien johtaja kalifi Yasuf olin rakentanut sen päälle linnoituksen. Kaksi sen tornia on kytketty Alcazabaan.


TuomiokirkkoKun Malaga pääsi irti Maurien vallasta, katolilainen kuningas määräsi vuonna 1528 rakentamaan katedraalin jota verrattaisiin alkuperäiseen moskeijaan. Rakennus valmistui vasta 1728, ja julkisivu on pääasiassa myöhemmiltä aikakausilta.


MuseotPicasso-museo sijaitsee kauniissa palatsissa (Palacio de Buena Vista) ja näyttää erilaisia ​​teoksia varhaisimmilta aikakausilta 1970-luvulla. Nähtävällä on Picasson perheen esineistöä, koska se oli taiteilijan toive, että hänen syntymä kaupunkiinsa avattaisiin hänelle museo. 


Buenavista Palace (Palacio de Buena Vista: Calle San Agustin, 6) on loistava esimerkki Andalusian arkkitehtuurista 16. luvulla ja alue yhdistää renessanssin elementtejä Mudejar-tyyliin.


Museum of Arts in Renaissance-rakennuksessa sataman vieressä (Palacio de la Aduana) esittelee muun muassa Murillo, Zurbaran ja Alonso Canon teoksia sekä yksi tärkeimmistä kokoelmista maalauksia 19. vuosisadan Espanjasta.


Museum of Popular Art and Customs: (Pasillo de Santa Isabel, 10)Diocesal museo: Photo (Plaza del Obispo, 1) Tärkeää kokoelma uskonnollista taidetta, muun muassa teokset Niño de Guevara ja Pietro Vannuci.


KirkotSantuario de la Virgen de la Victoria, on Andalusian barokki-tyylinen (Mudejar-tyyli) kirkko. Vierailemisen arvoista ovat erityisesti cryptat ja kreivien haudat (Buena Vista).


La Iglesia del Sagrario, goottilaistyylinen, mielenkiintoisia reliefejä ja veistoksia. Se rakennettiin vuonna 1488 Arabi moskeijan päälle.


Lisää nähtävyyksiä:Plaza de la Merced:ssa sijaitsee talo, jossa syntyi suuri taidemaalari Pablo Picasso.


Casa del Consulado ja Casa Palacio del Marqués de Valdeflores ovat kiinnostavia esimerkkejä arkkitehtuurista 18. luvulla.


Ja jos haluat rentoutua, voit kulkea läpi yhden kauniimmista Välimeren puistoista Malagassa: Puerta Oscura, de Picasso, de Pedro Luis Alonso, Parque de Malaga, de la Cónsula, El Retiro ja la Concepción.


Gastronomia:
Malagassa keittiö on kevyt, terve ja tyypillinen Välimerellinen keittiö: Katkarapuja kaikilla variaatioilla, paahdettuja tai keitettyjä "Pescaíto frito" paistettua kalaa. Alueellinen erikoisuuksia on Chanquetes, hyvin pienet anjovikset. Boquerones ja Vinagre ovat pieniä kaloja, jotka on kalastettu samana päivänä ja ne ovat erittäin virkistävä ruokalaji.

Vuoristo-alueilla Malagan kupeessa löydät ruokia erilaisia makkara valikoimasta ja kuuluisan "Rabo de Toro la Rondeña". Härän häntä valmistetaan Rondassa. Kasvissyöjät arvostavat alueen tuoreita ja kypsiä vihanneksia.

Mutta Malagan kenties kuuluisin resepti on muunnelma kylmiä keittoja Gazpachos, jotka ovat tyypillistä kaikille Andalusian kaupungeille: Ajo Blanco on hieno kermamainen keitto mantelein, valkosipulin ja oliiviöljyn kera.

Makeiset useimmiten näyttävät suoraan maurien ajoilta ja ovat usein valmistettu manteleista ja hunajasta. Tunnetuimpia ovat suositut joulu-kakut, Alfajores ja Polvorones sekä alueellinen erikoisuus, Bienmesabe.


Yö elämä
Malaga on erittäin iloinen kaupunki, ja "locos veranos", "hullu kesä" rannoilla on kuuluisa koko maassa. Mutta ei vain kesällä ja talvella, kaikkina vuoden aikoina löydät yöelämää. Lähteä ulos - kuuluu Andalusian jokapäiväiseen elämään kuin flamencomusiikki. Seuraavassa eri puolilla kaupunkia muutama paikka, joissa et kyllästy.

 


El Palo
Kun lähdet kauniille rantakadulle meren äärelle voit vierailla monissa kala-ravintoloissa sekä seurata muodikkaita paikallisia. Lämpimänä kesä-iltana terassit ovat ihanteellinen lähtökohta tutustua Malagan yöhön.


La Malaguetan
Tämä on modernimpi osa kaupunkia, josta löytyy useita muodikkaita meno paikkoja nuorille.

 
Pedragalejo
Monia pubeja ja löydät täältä myös perinteisiä baareja ja ravintoloita, sekä voit nauttia klassisesta Andalusian keittiöstä.