22.4.2012

Huelva kaupunki josta Columbus lähti kohti Amerikkaa

Ensivaikutelma tultaessa Huelvaan on sen valtava nykyaikainen satama ja teollisuusalueet sen rinnalla. Itse asiassa tämä teollisuuden ja kaivosten läheisyydessä sijaitseva kaupunki on olennainen osa taloudellinen merkityksen piirissä. Ympäröivällä Costa de la Luzilla on kuitenkin paljon nähtävyyksiä tarjota matkailijoille.

Huelvasta saatamme käydä kuuluisan Doñanan kansallispuiston reiteillä ja "Odiel Soiden"kosteikoilla, mikä on Doñanan takana ja toiseksi tärkein kosteikko Andalusiassa, se on koti monella arvokkaalle lintuyhdyskunnalle. Pohjoisessa kaupunkia rajaavat Sierra de Aracenan ja Picos de Arochen vuoret. Alueelta löydämme valtavia metsiä rikkaine eläimistöineen. Tärkeimpiä nähtävyyksiä tällä alueella on Jabugon kylä, joka on tunnettu erinomaisesta Iberian kinkusta ja Gruta de la Maravillas ("Ihmeelliset Luolat") Aracenassa. Näissä kauniissa luolissaa voimme nähdä tippukiviluolia ja järviä.

Lähellä Huelvaa voi käydä myös yhdessä tärkeimmistä esihistoriallisista kohteista Länsi-Euroopassa: 5000 vuotta vanha kaupunki - satoja taloja, siiloja ja hautoja.


Huelva on kaupunki josta Columbus lähti aikoinaan ensimmäistä kertaa kohti Amerikan mannerta.

Nähtävyyksiä:

Church of San Pedro, vanhin kaupunki, joka on rakennettu maurien tyyliin 15. luvulla ja kunnostettu 16. vuosisadalla barokkityyliin.Santuario de Nuestra Señora de la Cinta, Foto on 15-luvulla kirkon goottilainen-Mudejar tyyli, jossa Kolumbus rukoili palatessaan Amerikasta. Se sijaitsee El Conquero vuorelle, josta voit nauttia upea näköala kaupunkiin.Cathedral of La Merced on barokki kirkko ja kuuluu osana luostari "Convento de la Merced"iin.Kirkko Iglesia de la Concepcion on jälleen hieno esimerkki 16.vuosisadan arkkitehtuurista ja sijaitsee keskeisellä ja vilkkaalla aukiolla Plaza de la Concepciónilla.Plaza de las Monjas muodostaa aivan Huelvan keskustaan aukion, täältä löydämme kaupungintalon, Convento de las Agustinasin, pienen nunnaluostari Mudejarin, entisen Espanjan keskuspankin.
 Monumento la Fe Descubridora Foto on 37 metriä korkea veistos ja se sijaitsee, jokien "Rio Tinto" ja "Odiel"in suulla. Se edustaa fransiskaanimunkki luostarin La Rabidaa ja on omistettu Kolumbuksen merimiehille ja kaikille niille, jotka uskoivat hänen hankkeeseensa.Instituutti La Rabida on modernistinen rakennus vuosisadan alkupuolelta ja nykyään se toimii Iberoamerican yliopistona.Yksi uudempi nähtävyys on Playa del Espigon ranta. Se sijaitsee Odiel suoalueen vieressä, ja se on ainoa ranta kunnassa. 


Lisää tietoa löydät
www.turismohuelva.org/