22.4.2012

Granada ja maailmankuulu Alhambra

Granada on yksi Espanjan helmistä jossa useimmat matkailijat vierailevat kaikkialta maailmasta. Pitkän kaupunki oli maurien hallussa ja Granada onkin tärkein muistomerkki itsessään tämän kauden Espanjan historiassa, jossa maailmankuulu "Alhambra" on listan kärjessä.

Kävele kauniissa puutarhassa, viehättävillä kapeilla kaduilla täynnä kukkia, istua alas yhteen niistä tyypillisistä baareista. Maista joitakin tuon alueen kuuluisimmista "Trevélez" kinkuista ja paikallisista viineistä, ja hengitä vuosisatojen historiaa ympärilläsi missä tahansa. Kuuntele "Flamenco" laulua ja älä unohda vierailla kuuluisilla "Cuevas" - luolilla - vuorella sekä Sacromonte luostarissa, joissa jotkut heistä todella elää yhä nykyäänkin. Granada on suosittu festivaali paikkakunta, nämä perustuvat maurien kuin kristilliseenkin perinteeseen.

Kaupunki sijaitsee "Sierra Nevada"n juurella, Iberian niemimaan korkeimman vuoren, talvi-urheilukeskuksen lähellä. Korkein huippu on "Mulhacén" 3478 metrissä. Toisaalta se ei ole kaukana Välimerestä, niin Granada on hieno paikka vierailla kaikkina vuodenaikoina. Sinne voi keskellä paahtavinta kesää paeta kuumuudelta. Alhambra
Alhambra ei ole vain tärkein, mutta myös parhaiten säilynyt Arabi palatsi sen aikakaudelta. Nimi Alhambra tarkoittaa "punaista" ja viittaa vuoren väriin, jolle se on rakennettu.Varaa liput suoraan täältä

Tuomiokirkko
Tätä katedraalia pidetään tärkeimpänä renessanssiajan rakennuksena Espanjassa. Sisäänrakennetut siirtymäajat; goottilaisuudesta renessanssiin, sieltä löytyy myös osia aikaisemmista tyyleistä.

Capilla Real
Kuninkaalinen kappeli rakennettiin vuosina 1505 ja 1521 ja sen alla on asunut Espanjan katolisen kirkon kuninkaita. Nähtävyyksinä erityisesti Kuninkaiden haudat Carraran marmorista. Museossa on maalauksia Queen Isabel kokoelmasta, joukossa Van der Weyden, Botticelli, Bouts ja Berruguete, kuningattaren kruunu ja valtikka ja sekä kuningas Fernandon miekka.


Granada maantieteellisen sijainti vuorten ja meren välissä, selittää sen rikkaan ja monipuolisen keittiön:

Granadan ehkä tunnetuin erikoisuus on Trevélezin kinkku, joka kovetetaan lumessa.

Ajo Blanco on herkullinen kylmä manteli keitto. Sinun täytyy kokeilla myös Espetonesia, grillattuja sardiineja.

Vuorijono Sierra de Alpujarra ovat tunnettu Migaš Alpujarreñasista, joka on tehty paistetuista leipäviipaleista ja Pollo con Tomate, kanaa tomaattikastikkeessa.

Alkuperäinen Tortilla al Sacromonte, on paikallinen versio "espanjalaisesta munakkaasta". Maista myös Habas Fritas con Jamon, paistettuja papuja kinkulla ja Pollo al Ajillo, kanaa valkosipulilla.

Jälkiruoat ovat enimmäkseen maurien perinteitä, usein ne ovat manteleita ja hunajaa, kuten Torta Real ja Pestiños. Tocinos de Cielo, tehty keltuaisesta ja munista, se on Guadix kylän erikoisuus. Tunnettuja ovat myös cremellä täytetty Piononos Santa Fe ja Roscos Loja.Granadasta lisätietoja
www.aboutgranada.com/
www.granada.org/
www.granadatur.com/en/