21.4.2012

Gadiz parasta Andalusiaa

Cadizin kaupunki sijaitsee keskellä niemimaata. Tämä rannikon erikoinen muoto tuo rannoille hopeanväristä vettä Atlantin valtamereltä. Sitä on kaunis katsella ja tämä ilmiö onkin antanut Cadizille lempinimen "hopea kuppi".

Cadiz on erittäin ystävällinen ja iloinen kaupunki. Kävellessä rantakadulla saa vaikutelman kuin olisi Havannassa, Kuubassa: toisella puolella, riehakas meri toisella puolella värikkäitä historiallisia rakennuksia.


Asukkaat ovat myös erittäin ystävällisiä ja tunnettuja huumorintajustaan ympäri Espanjaa. Heidän iloiset karnevaali juhlat ovat kuuluisia kaikkialla maassa.


Kiitos sen strategisen sijainnin, Atlantin ja Välimeren välissä, Cadizillä onkin vanha ja mielenkiintoinen historia. Kaupungin perusti foinikialaiset ja sen entinen nimi oli "Gadir" (joka tarkoittaa "väkevä kaupunki") ja se oli tärkein foinikialaisten siirtokunta. Cádiz oli lähtökohta Hannibalille hänen ylittäessään Alpit Roomaa vastaan.


Parasta AndalusiaaKun Hannibal oli vain väliaikaisesti onnistunut ottamaan haltuunsa "Gadirin" sen otti haltuunsa roomalaiset, ja sen nimeksi muutettiin "Gades". Julius Caesar antoi kuitenkin sille nimen "Gades" aikana jolloin Rooman ja Cadizin yhteenliitto kukoisti jälleen. Tuona aikana pystytettiin erittäin merkittäviä muistomerkkejä, amfiteatteri, vesijohto verkosto ja lukuisia muita rakennuksia.


Tärkeä menneisyysMuseo Cadizin on Plaza de la Mina, on jaettu kolmeen osaan: arkeologia, taide ja etnografia. Pohjakerroksessa voimme ihailla tärkeitä foinikialaisten ja roomalaisten jäänteitä, myös arvokkaita foinikialaisten sarcophageja.


Arkeologisen Casa del Obispon tiloista löydämme foinikialaisten-Punic ajan jäännökset kahdeksastoista-luvulla.


Roman Theatressa on alkaen 1. vuosisadalta eKr., suurin roomalainen teatteri Espanjassa. Tänään voimme kuitenkin nähdä vain osia siitä, koska keskiaikainen kaupunki on rakennettu sen päälle, käyttäen teatterin materiaaleja eräänlaisena rakennusmateriaalina.


Roomalaisten vesijohto verkosto on peräisin Tempulin lähtiestä n. 70 km päässä Cadizista. Vesijohto verkosto on säilynyt nimellä "Plaza de Blas Infante".


Ensimmäiseltä vuosisadalta eKr.,  on jäänne laitoksesta, jossa suolattiin kalaa. Tämä on osoitus sen aikaisesta nousukaudesta.


Columbarios Romanos on Rooman aikainen hautausmaa.
Historiallisessa keskustassa voimme löytää monia historiallisia monumentteja, kuten kirkkoja, palatseja, sekä siviili-ja sotilaallisia rakennuksia, keskiajalta 20th Century. Siksi mainitsen vain muutamia niistä: Cathedral of Santa Cruz Foto (tornista on upeat näkymät kaupunkiin ja Atlantin valimerelle), Carcel Real (entinen "Royal Prison "), Theater Gran Teatro Falla ja kaupungin talo. Muistomerkit; Monumento Las Cortes de Cádiz  ja kirkko Iglesia de Santiago.


Lisää tietoa:
http://www.whatcadiz.com/